Haberler

Trabzon: Trabzon Karadeniz'in Kongre Turizmi Merkezi Olmaya Aday

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Şadan Eren, kongre turizmi konusunda İstanbul ve Antalya'nın ciddi yapılanmalarıyla öne çıktığını, Karadeniz Bölgesi'nde de Trabzon'un bu konuda bu illere ciddi bir alternatif olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Şadan Eren, kongre turizmi konusunda İstanbul ve Antalya'nın ciddi yapılanmalarıyla öne çıktığını, Karadeniz Bölgesi'nde de Trabzon'un bu konuda bu illere ciddi bir alternatif olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Kongre turizmi konusunda çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Eren, "Özellikle içinde bulunduğu doğal müze ortamı ile bir çok bilimsel toplantıya aday olabilen Trabzon altyapısı güçlendiği zaman orta düzeyde kongrelerin gerçekleştiği ciddi bir merkez konumuna ulaşacaktır. Elbette altyapıların sağlamış olmakla görev tamamlanmış olmuyor. Gerçek etkinin sağlanmasına elbirliğiyle destek vermemiz gerekmektedir. Kurumlarımızın ve şirketlerimizin ulusal ve uluslararası toplantılarının organizasyonlarını üstlenmek bölgeye yapılabilecek en büyük katkıyı sağlamaktır. Son yıllarda Türkiye kongre turizminde öne çıkarken, Trabzon'da bu paralelde kendine biçtiği misyonu adım adım ilerletmelidir" dedi.

Dünya Ticaret Merkezi'nde planlanan ek yatırımlarında projelerinin tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde temelinin atılacağını kaydeden Eren "2007'de tamamlamayı planlan otel ve kongre merkezi Trabzon'un bu alandaki iddiasını artıracak nitelikte. Mevcut altyapı olanaklarımıza yenileri de eklendiği zaman kent ekonomisi hizmet sektöründe önemli bir gelişme kaydedecektir. Özel sektör ve kamu destekli yürüyen kongre turizmi sektöründe ekonomik kazançlarımızı doruğa çıkarmak için yan sektörlerde de güçlü olmamız gerekmektedir. Bu açıdan hepimize önemli bir sorumluluk yüklenmektedir. Oluşan altyapının işlevselliğini sağlayacak olan güçlü organizasyon kuruluşlarına ihtiyacımızı var. Bu alanda da altyapıya paralellik gösteren bir gelişmeye ihtiyacımız bulunmaktadır. Trabzon'un yakın geleceğinde, kongre turizmi önemli bir ekonomik katma değer sağlayan bir sektör haline gelecektir. Yapılanmamızı bu doğrultuda geliştirdikçe, bu yöndeki hedefimizde giderek büyüyecek ve genişleyeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Trabzon merkeze bağlı Kaşüstü Beldesi'ndeki Dünya Ticaret Merkezi'nin hemen yanına yapılacak olan içinde otel, iş merkezi ve ek tesislerin bulunacağı Trabzon Alışveriş Merkezi'nin bitiş tarihi 2007 sonu olarak planlanıyor. 10 bin metrekare üstü kapalı alan, 209 oda 415 yatak kapasitesi, açık ve kapalı yüzme havuzu ve 800-1000 metrekare çok amaçlı salon ile Trabzon kongre turizmini canlandırma yolunda önemli bir tesis kazanacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title