Haberler

Trabzon: Trabzon Fatih Hastanesi Spor Kulübü Derneği'nin Faaliyetlerine Son Verildi

Trabzon Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Atilla Yılmaz, 1994 Yılında SSK Hastanesi Koruma ve Hizmetlerini Geliştirme Derneği Adı Altında Kurulan Fatih Hastanesi Spor Kulübü Derneği'nin Faaliyetlerini Durdurduklarını Söyledi.

Trabzon Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Atilla Yılmaz, 1994 yılında SSK Hastanesi Koruma ve Hizmetlerini Geliştirme Derneği adı altında kurulan Fatih Hastanesi Spor Kulübü Derneği’nin faaliyetlerini durdurduklarını söyledi.

Konuyla ilgili olarak bugün bir açıklama yapan Yılmaz, “1994 yılında SSK Hastanesi Koruma ve Hizmetlerini Geliştirme Derneği adı ve amacıyla kurulan derneğimiz bugüne kadar hastane ile bütünleşerek, hastanenin her türlü ihtiyaçlarının karşılamada büyük destekleri olmuştur. Başta hastane idaresi olmak üzere, dernek olarak faliyetlerine devam eden derneğimiz 2005-2006 sezonuda Türkiye 2 Voleybol liginde şampiyon olarak 1.lige yükselmiştir. Çok sıkıntı imkanları ile mücadelesine devam etmektedir” dedi.

Son yıllarda çıkarılan çeşitli kanun ve yönetmeliklerle kamuda faaliyet gösteren derneklerin tamamının faaliyetine son vermiş olmasına karşın Fatih Hastanesi Spor Kulübü Derneği’nin hastane yönetiminin büyük destekleri ile bugüne kadar yaşatıldığına dikkat çeken Yılmaz “Ancak hastanelerin tek çatı altında birleşerek Sağlık Bakanlığı’na devrinden sonra gerek Sağlık Bakanlığı gerekse Maliye Bakanlığı’nın talimatları gereği artık derneğimizin amacı doğrultusunda hastanede faaliyet göstermesi imkansız hale gelmiştir. Sonuç itibariyle gerek hastane yönetimi gerek dernek yönetimi ve gerekse çalışanları açısından çok üzüntülü olan bu durum karşısında kanun ve mevzuatlar gereği yapacak bir şey bulunmamaktadır” diye konuştu.

(EK-ÖS)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title