Haberler

Trabzon: Trabzon'da Düzenlenecek Ahilik Haftası Tartışmaları

Ahilik Kültür Haftası Etkinliklerinin, Bu Yıl Pilot Bölge Seçilen Trabzon'da, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un da Katılımıyla 9 Ekim Tarihinde Kutlanacağını Belirten Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (Esder) Trabzon Şube Başkanı Hasan Aydın, Birçok İlin Ahilik Kutlamalarına Talip Olduğunu Ancak Esder'in Çabaları Sonucu Ahilik Kutlamalarının Trabzon'da Yapılmasına Karar Verildiğini Söyledi.

Ahilik Kültür Haftası etkinliklerinin, bu yıl pilot bölge seçilen Trabzon'da, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un da katılımıyla 9 Ekim tarihinde kutlanacağını belirten Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Trabzon Şube Başkanı Hasan Aydın, birçok ilin ahilik kutlamalarına talip olduğunu ancak ESDER'in çabaları sonucu ahilik kutlamalarının Trabzon'da yapılmasına karar verildiğini söyledi.

Trabzon Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Halil İbrahim Kalfaoğlu'nun, dün düzenlediği basın toplantısında Trabzon'daki kurum ve kuruluşların yok sayılarak ahilik kutlamaları organizasyonunun ESDER'e ihale edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtip ESDER'e tepki göstermesi üzerine, ESDER Trabzon Şube Başkanı Hasan Aydın, bugün bir açıklama yaptı.

Organizasyonun tertip komitesinde ESDER'in yanı sıra Trabzon'daki birçok kurum ve kuruluşun bulunduğunu kaydeden Aydın, "Trabzon'un Türkiye çapında duyurulmasını amaçlayan bu kutlamaların şehrimizde geniş çapta ve zengin bir program desteğiyle yapılacak olması; ESDER'in, ahilik kültürüne ve Trabzon'a verdiği önemin bir göstergesidir. Kutlamalar öncesi hazırlık aşamasında Trabzon'da ilgili esnaf kuruluşu ziyaret edilerek kutlamaların birlikte yapılması hususunda teklif götürülmüştür. Yasa gereği Kültür Bakanlığı bu tür organizasyonlarda sadece esnaf derneklerine ödenek ayırabilmektedir. Dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ahilik Kültürü Kutlamaları için Türkiye'nin tek sivil esnaf kuruluşu olan ESDER ile işbirliğine gitmiştir. Birçok il ahilik kutlamalarına talip olmuşken ESDER'in çabaları sonucu ahilik kutlamalarının Trabzon'da yapılmasına karar kılınmıştır. 1997'de kurulan ESDER Türkiye'nin en büyük ve tek sivil esnaf teşkilatı olup birçok ilde şubesi olduğu gibi Trabzon şubesi de kurulmuş ve ahilik kutlamalarını da Trabzonlular'la birlikte paylaşacaktır" dedi.

Aydın, tüm Trabzonlular'ı 9 Ekim Pazartesi günü saat 10.00'da valilik önünde başlayıp saat 14.00'de Meydan Parkı'nda devam edecek olan etkinliklere davet etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title