Haberler

Trabzon Tezgahını Whatsapp'ta Açıyor, Balık Satışı Yapıyor

Tezgahını WhatsApp'ta açıyor, balık satışı yapıyor

KARADENİZ'de, av yasağının sona ermesiyle denizlere açılan balıkçılar, ağlarını denize bırakmayı sürdürüyor. Karadeniz'de palamut bolluğu yaşanırken, tezgahında beklediği satışı yakalayamayan Trabzonlu balıkçı Ercan Saraç ise, sıra dışı bir uygulama başlattı, telefonunda yer alan sanal mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp üzerinden balık satışına başladı. Balıkçı tezgahını WhatsApp'a taşıyan Saraç, bu yöntemle 200 kişinin yer aldığı grubundan balık fotoğrafı ve videosu paylaşıp müşterilerine satış yapıyor. Uygulamanın çok beğenildiğini belirten Saraç, 'Balık satışında yaşanan durgunluk ve insanlar oturdukları yerden evlerine yemek sipariş etmeleri üzerine bende tezgahımı WhatsApp'a taşımaya karar verdimö dedi.

Karadeniz'de, geçen sezon umduğunu bulamayan ve rotasını Atlas Okyanusu'na çeviren balıkçılar, 1 Eylül'de 'Vira Bismillah' diyerek başladıkları yeni sezondaki palamut avından hayli memnun. Denizde geçen yıla oranla daha verimli av sezonu yaşanıp bol mikarda palamut avlanırken, bazı balıkçılar ise bu verimin satışlara yansımadığından yakınıyor. Trabzon'daki balıkçı halindeki tezgahında beklediği satışı yakalayamayan balıkçı Ercan Saraç, iyi gitmediğini öne sürdüğü satışlarının düzelmesi için sıra dışı bir uygulama başlattı. Cep telefonunda yer alan sanal mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp'tan 'Balıkçı' adıyla grup kuran Saraç, buradan 200 kişinin yer aldığı özel müşterilerine balık satışına başladı. Balıkçı tezgahını teknolojinin nimetlerinden faydalanıp WhatsApp'a taşıyan Saraç, bu yönteminin yanı sıra sosyal medyayı da aktif kullanarak, balık fotoğrafı ve videosu paylaşıp satış yapıyor. İlginç, uygulamayı birçok sosyal medya kullanıcısı da yakından takip ederek, balık haline gitmeden balık siparişi verebiliyor.

'TEZGAHI WHATSAPP'TA AÇIYORUZ'

Balıkçı Ercan Saraç, balıkları, tezgaha koymadan fotoğraf ve fiyatlarını paylaştığı gruptan sattığını söyledi. Uygulamanın çok beğenildiğini ve tezgahı WhatsApp'a açtığını anlatan Saraç, 'Günlük balık çeşitlerimizi müşterilerimizin hizmetine sunabilmek için WhatsApp grubumuzda balıklarımızı paylaşıyoruz. Balık ihtiyacı olan müşterilerimiz bize WhatsApp üzerinden yazarak ya da arayarak siparişlerini veriyorlar. Biz de balıkları hazırlıyoruz, akşamüzeri müşterilerimiz eve giderken uğrayıp balıklarını alıyor. Grupta olmayıp telefon üzerinden sipariş veren müşterimiz de var. Bu benim yeni yaptığım bir uygulama. Bu uygulamayı daha da geliştirmek istiyorum. İnsanlar iş yerlerinden ya da evlerinden balık tezgahına ne balığı var diye bakmaya üşeniyordu. Baktık ki herkes oturduğu yerden yemek siparişi veriyor, biz de oturduğu yerden balık hizmeti vermeye başladık. Şimdi kurduğum 200 kişilik guruptan balıkları tezgaha koymadan satıyorum. Artık tezgahı WhatsApp'ta açıyoruz. Bazen tezgaha balıkları koymadan WhatsApp üzerinden hepsini satabiliyoruz. Müşterilerimiz de bu uygulamadan çok memnun. Hatta müşterilerim de sürekli şu numarayı da gruba ekle diye bana mesaj atıyorlar dedi.

MÜŞTERİLER MEMNUN

WhatsApp gurubundan seçtiği balıkları hazırlatıp almaya gelen müşteri Bayram Güngör de, Sabahları gruptan bakıyoruz bugün ne balığı var diye. Beğendiğimiz balığı seçiyoruz. Ercan ağabeyimiz balığı yıkayıp temizleyip hazır hale getiriyor. Biz de akşam eve giderken uğrayıp balıklarımızı alıyoruz. Çok güzel bir uygulama. Balık var mı diye balıkçıya gitmeye gerek kalmıyor. Hangi balıkların tezgahta olduğunu oturduğumuz yerden görüyoruz diye konuştu.

'NE ARZU EDERSEK ALIYORUZ'

Uygulamadan memnun olduklarını kaydeden müşteri Sezgin Demirci ise Arkadaşımız balığın durumunu, ne balığı olduğunu bize sabahları bu grup üzerinden bildiriyor. Biz de tercih hakkımızı kullanıyoruz. Ne arzu edersek hazırlandıktan sonra gelip alıyoruz ifadesinde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title