Haberler

Trabzon: Teşvikin Trabzon'a Etkileri

Teşvik Kapsamına 2005 Yılının Nisan Ayında Alınan Trabzon'da Geçen 1.5 Yıllık Sürede 5 Bin 879 Kişi Sigortalı Olarak İş İmkanına Kavuştu.

Teşvik kapsamına 2005 yılının Nisan ayında alınan Trabzon'da geçen 1.5 yıllık sürede 5 bin 879 kişi sigortalı olarak iş imkanına kavuştu.

Sosyal Sigortalar İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 2005 yılının Nisan ayında teşvik kapsamına dahil olan Trabzon'da 184 işyeri yasadan yararlanırken, bu tarihten buyana da 39 yeni işyeri açıldı. Teşvik yasasıyla birlikte Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde 33 yeni işyeri açılırken, yasadan önce 3 bin 229 olan sigortalı işçi sayısı 5 bin 879 kişi artarak toplam 9 bin 108 kişiye ulaştı. Teşvik kapsamına alınan işyerlerine bir takım kolaylıklar getirilirken, bu işyerleri elektrik tüketimi, vergi, sigorta primlerinde indirim sağlanıyor.

Öte yandan, Trabzon SSK İl Müdürlüğü'ne kayıtlı yaklaşık 65 bin aktif sigortalı bulunurken, 2007 yılbaşından itibaren Trabzon SSK İl Müdürlüğü'nün Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ismini alacağı ve Bağ-kur, Emekli Sandığı gibi kurumların bu müdürlükte tek çatı altında toplanacağı belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title