Haberler

Trabzon, Sağlıklı Şehirler Ağı Asıl Üyesi Oldu -Belediye Başkanı Canalioğlu: 'Trabzon, Avrupa'da Mevcut 67 Asıl Üye Arasında Yerini Almıştır'

Trabzon'un, Dünya Sağlık Örgütünün Sağlıklı Şehirler Ağına (Healty Cities Network) Asıl Üye Olduğu Bildirildi.

Trabzon'un, Dünya Sağlık Örgütünün Sağlıklı Şehirler Ağına (Healty Cities Network) asıl üye olduğu bildirildi.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlıklı Şehirler Ağı'nın, Dünya Sağlık Örgütünün 1992 yılında başlattığı ve giderek geliştirdiği bir proje olduğunu belirtti.

Trabzon Belediyesinin 16 Eylül 2005 tarihinde üyelik için Dünya Sağlık Örgütüne başvurduğunu kaydeden Canalioğlu, üyelik sürecinin bu yıla kadar aday olarak sürdüğünü, Ocak 2007'de ise tam üyeliğin onaylandığını ve Trabzon'un, Avrupa'da mevcut 67 asıl üye arasında yerini aldığını ifade etti.

Sağlıklı bir nesil ve mutlu insanlar için her zaman daha iyisini yapmak, hayatı kolaylaştırmanın en büyük amaçlarından olduğunu belirten Canalioğlu, şunları kaydetti:

''Sağlıklı kentler projesi, şehirde yaşayan ve çalışan insanların fiziki, psikolojik ve çevresel gelişimlerini ilerletmeyi amaçlayan uzun dönemli bir kalkınma projesidir. Trabzon, sağlıklı bir kent olma yönünde kendisine vizyon sağlayacak olan bu proje ile dünyanın diğer kentleriyle bilgi alışverişinde bulunabilecek, farklı projeler geliştirilebilecektir. Kentimizin daha sağlıklı ortamlara kavuşması, sağlıklı bir kent yapısının oluşması için bu proje büyük önem taşımaktadır.''

(AK-ORK-BER)

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title