Haberler

Trabzon: Papa'nın Türkiye Ziyareti

Trabzon'da 5 Şubat 2006 Tarihinde İtalyan Santa Maria Kilisesi Rahibi Andrea Santoro'yu Silahla Vurarak Öldürmesiyle Gündeme Gelen O.a.'nın Babası Hikmet Akdin, Oğlunun Affedeceğini Bilse Bile Papa ile Görüşüp Kendisinden Özür Dilemeyi Düşünmediğini Söyledi.

Trabzon'da 5 Şubat 2006 tarihinde İtalyan Santa Maria Kilisesi rahibi Andrea Santoro'yu silahla vurarak öldürmesiyle gündeme gelen O.A.'nın babası Hikmet Akdin, oğlunun affedeceğini bilse bile Papa ile görüşüp kendisinden özür dilemeyi düşünmediğini söyledi.

Papa 16. Benedict'in Türkiye ziyaretini değerlendiren baba Hikmet Akdin, oğlunun ve kendilerinin başına gelenleri bir kaza olarak tanımlayarak aradan uzun zaman geçmesine rağmen daha yeni yeni kendilerine gelmeye başladıklarını belirtti. Baba Hikmet Akdin, oğlunun yapılan mahkeme sonrasında 18 yıl 10 ay ağır cezasıyla cezalandırılmasını çok bulduğunu kaydederek davayı temyiz için Yargıtay'a götürdüklerini hatırlattı. Yargıtay'da verilecek kesin kararda cezada bir indirim yapılmasını beklediklerini belirten baba Akdin, "Türk adaletine güveniyoruz. Ancak beklediğimiz olmazsa davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) götüreceğiz. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Papa 16. Benedict'in ziyaretini değerlendiren Hikmet Akdin, Papa'nın Türkiye'ye gelmemesi için yapılan eylemlerin aksine ziyaretle ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Akdin, söylentilerin aksine Papa ile görüşerek özür dilemek gibi bir düşüncesi olmadığını da vurgulayarak, "Gidip de adamın eline ayağına kapanıp özür mü dileyelim? Ondan gidip af dileyecek halim yok. Oğlumun affedileceğini bilsem bile Papa'dan özür dilemem. Biz yalnızca Allah'tan af dileriz" şeklinde konuştu.

Rahip Santoro cinayeti sonrasında yaşanılanları konu alan, sanık O.A.'nın cezasını çekmekte olduğu Trabzon Bahçecik Cezaevi İnfaz Kurumu Terapisti ve KTÜ Öğretim Üyesi Adem Solak tarafından yazılan ve geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan "Küresel Yolda Papaz Cinayeti" adlı kitabı da değerlendiren Hikmet Akdin, kitabı tam olarak okuma fırsatı bulamadığını ancak okuduğu kadarıyla beğendiğini söyledi.

"Kitap güzel yazılmış. Yaşanılanları anlatıyor, iyi olmuş" diyen baba Akdin, kitabın yazarı Adem Solak'a ise yaptıkları görüşmeye sadık kalmayarak kendilerinden habersiz kitabı piyasaya sürdüğü için sitem ederek şunları söyledi:

"Kitabı yazan hocamız, kitabı bizden izinsiz çıkardı. Yaptığımız görüşmede karar kesinleştikten sonra kitabın piyasaya çıkarılacağına dair sözleşmiştik. Önce biz okuyacaktık, kitabı inceleyecektik. Kendisine izin verdikten sonra da kitabı yayınlayacaktı. Kitabın piyasaya sürüldüğünden haberimiz olmadı. Bize bilgi vermedi. Kitapçılarda görünce şok olduk. Görüşmemize sadık kalmayarak kitabı bizden habersiz yayınladığı için savcılığa başvurabiliriz."

Ağabey Alparslan Akdin ise birkaç ay önce Peygamber Efendimiz'e hakaret eden ve özür dilemeye de yanaşmayan Papa'nın rahat bir şekilde Türkiye'ye ziyaret etmesine bir anlam veremediğini belirterek, tepkisini dile getirdi.

Kitapla ilgili olarak ise ağabey Alparslan Akdin, babası gibi kitabı güzel bulduğunu ifade ederek, "Yaşanılanlara sadık kalınmış. Ama tam olarak bitiremedim. Kitabın yazılacağından haberimiz vardı ama basımından haberdar edilmedik. Tam olarak okuduktan sonra eğer bize ve kardeşime zarar verecek bir şey varsa yayınlanmasını durduracağız" diye konuştu.

Kardeşinin iddia edilenlerin aksine kitabın yazılmasına karşı olduğunu da belirten ağabey Akdin, "Oğuzhan, başından beri kitabın yazılmasına karşı. Benden böyle bir kitabın yazılıp yayınlanmamasını rica etti. Ben yine de kendisine kitabı okuması için götüreceğim. Sık sık benden de zaten okumak için kitap istiyordu" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title