Haberler

Trabzon: Karayalçın Trabzon'da

Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, Partisinin İttifakla İlgili Bir Koşulu Olmadığını Belirterek, "İttifak CHP Çatısı Altında Olabilir. İttifak DSP Çatısı Altında Olabilir. Bizim İttifakla İlgili Koşulumuz Yok, Bizim Tek Koşulumuz Var. İttifak Sol Partiler Arasında Olmalıdır" Dedi.

Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, partisinin ittifakla ilgili bir koşulu olmadığını belirterek, "İttifak CHP çatısı altında olabilir. İttifak DSP çatısı altında olabilir. Bizim ittifakla ilgili koşulumuz yok, bizim tek koşulumuz var. İttifak sol partiler arasında olmalıdır" dedi.

Partisinin Rize Merkez İlçe Başkanı Ergün Şerifoğlu'nun oğlu Berkay Şerifoğlu'nun cenaze törenine katılmak üzere geldiği Rize dönüşü Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyen SHP Lideri Karayalçın, SHP olarak seçim ittifaklarına karşı olmadıklarını söyledi.

Seçim ittifakının CHP veya DSP çatısı altında olabileceğini kaydeden Karayalçın, "Bizim ittifakla ilgili koşulumuz yok. Bizim tek koşulumuz var. İttifak sol partiler arasında olmalıdır. Hem sağdayım hem soldayım olmaz, ya sağdasın ya soldasın. Cumhuriyetin temel değerleri solun temel değerleri öne çıkarılarak savunulabilir. Cumhuriyetin temel değerlerini söylemlerle, sloganlarla, balolarla koruyamazsınız. 2006 Türkiyesi'nde Cumhuriyeti korumak istiyorsanız, solun temel değerlerini öne çıkartmak zorundasınız. Önemli olan ortak bir programın hazırlanmasıdır. Bunun altını çiziyorum. Bizim için olmazsa olmaz budur. İkinci olarak da ortak bir Başbakan adayının belirlenmesidir" şeklinde konuştu.

"CHP'li dostlarımıza, CHP'li yöneticilere, milletvekillerine Trabzon'dan sesleniyorum" diyen Karayalçın şunları söyledi:

"Anayasanın 102. maddesinin değiştirilmesi için kanun teklifi hazırlayın, kanun teklifi verin. Aralık ayında bu iş bitebilir. Aralık ayında bu iş tamamlanabilir. Önümüzde yeterince zaman var. Çok basit olarak bunu Aralık ayında yapmamız 11. Cumhurbaşkanı'mızı 2 turlu seçimle seçmemizi getirecektir. İki turlu seçim, tanımı gereği yüzde 51'le sonuçlanan seçimdir. Seçime katılanların yüzde 51'i en az yüzde 51'i garanti altına alınmıştır. AK Parti'nin gerçek oyu yüzde 25'dir. 11. Cumhurbaşkanımız yüzde 25 oyla mı seçilecek yüzde 51 oyla mı seçilecek? Biz SHP olarak Cumhurbaşkanı'mızın yüzde 51 oyla seçilmesini istiyoruz. Halkımızın da yüzde 76'sının bunu istediğini biliyoruz. Yapılan kamuoyu incelemelerinde halkımızın bunu istediğini ortaya koymuştur. Türkiye Cumhurbaşkanı'nı sağcı yada solcu olmasından çok, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Anayasa'nın ve Cumhuriyet'in temel değerlerine bağlı olup olmaması önemlidir. Atatürk İlke ve Devrimleri'ne bağlı olup olmaması önemlidir. İki turlu bir seçim Atatürk İlke ve Devrimleri'ne, Cumhuriyetimizin temel değerlerine bağlı, bağlılığı konusunda şüphe oluşturmayacak bir kişinin Cumhurbaşkanı seçilmesini getirecektir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title