Haberler

Trabzon - İstanbul?daki Tarihi Mitinge Trabzon?dan Coşkulu Destek

İstanbul'daki tarihi mitinge Trabzon'dan coşkulu destekİstanbul Yenikapı'da düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler' mitingine Trabzon'da vatandaşlarda ellerinde Türk bayraklarıyla destek verdi.

İstanbul'daki tarihi mitinge Trabzon'dan coşkulu destek

İstanbul Yenikapı'da düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler' mitingine Trabzon'da vatandaşlarda ellerinde Türk bayraklarıyla destek verdi.

Etkinliğin düzenlendiği Atatürk Alanı ve çevresinde erken saatlerde geniş güvenlik önlemleri alındı. Bariyerlerle çevrelenen alan önce tamamen boşaltıldı, ardından da katılımcılar teker teker, güvenlik noktalarında aramadan geçirilerek alana alındı. Türk bayraklarıyla alanı dolduran yaklaşık 5-6 bin kişi, alana kurulan büyük ekrandan İstanbul Yenikapı'da düzenlenen mitingi ve yapılan konuşmaları izledi. Türk bayrakları sallayarak darbe girişimini protesto eden coşkulu kalabalık İstanbul'daki mitingde konuşma yapanları alkışladı, 'İdam isterizö sloganları attı.

Etkinliğe, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora ve CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, siyasi parti il başkanları ile çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

İstanbul'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmalarının alana kurulan ekrandan canlı olarak izlenmesinin ardından Bakan Süleyman Soylu ve beraberindeki katılımcılar platforma çıkarak Türk bayraklarını salladı, darbe girişimine tepki gösterdi.

Demokrasi mitingi Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterileriyle devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu İstanbul Trabzon Politika Güncel Haberler

title