Haberler

Trabzon Hayvan Severlerden, Üniversitede Kaybolan Köpeklere Tepki

Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO), Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi yerleşkesinde bir süre önce 6 köpeğin kaybolmasına tepki gösterdi.

Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO), Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi yerleşkesinde bir süre önce 6 köpeğin kaybolmasına tepki gösterdi. Kentte, Atatürk Alanı'nda bir araya gelen Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği üyesi çok sayıda kişi, KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi yerleşkesinde bir süre önce 6 köpeğin kaybolmasıyla ilgili basın açıklamasında bulundu. Ellerinde 'Kampus atmadı, belediye almadı peki neredeler', 'İnsanlık öldü hayvanları koruyalım' ve 'Hocam eğitim şart' şeklinde yazılı döviz taşıyan grup yüzlerine köpek maskeleri de takarak yaşananlara dikkat çekti.

'KÖPEKLER ÖLDÜ MÜ, ZEHİRLENDİLER Mİ

Grup adına konuşan TRAHAYKO Derneği Başkan Yardımcısı Efsun İsgent, aniden kaybolan köpeklerinin durumunun meçhul olduğunu belirterek şunları söyledi

'Fatih Eğitim Fakültesi'nde son günlerde üzücü bir olay yaşanmıştır. 6 köpek bir gece aniden yok olmuştur. Bu yok olmanın içeriği de sonucu da meçhuldür. İlgililerden tatmin edici ve tutarlı bir cevap alınmadığı için bu köpeklerin sadece toplandığı mı yoksa zehirlendiği mi ucu her türlü yoruma açık ir soru olarak durmaktadır. Akçaabat ve Trabzon Belediyelerine bağlı barınaklarda yapılan bütün araştırmalara rağmen bu köpeklerin izine rastlanmamıştır. O halde bu köpekler nerededir Yasanın gerektirdiği gibi veteriner ya da uzman kararına ve kontrolü başvurulmaksızın, keyfi ir şekilde toplanan hayvanlar öldürülmüş ya da ölüme terk mi edilmiştir

'ÇÖZÜM ÖLDÜRMEK DEĞİLDİR'

Kaybolan köpeklerle ilgili hukuki mücadelenin de başlatılacağına işaret eden İsgent 'Fatih Eğitim Fakültesinde geniş yerleşke alnına yayılmış, yaşam savaşı veren köpeklerin kontrol altında tutulması için çözüm toplamak ya da öldürmek değildir. Saldırma ve yaralama ihtimali olan köpeklere uzman tanımlaması ve yasal çerçeve içinde müdahale edilebilir. Aksi takdirde yasal dayanaktan yoksun operasyonlar, öncü olması gereken fakültenin imajına zarar verecektirö diyerek olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mustafa Kemal Atatürk Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title