Haberler

Trabzon Fırtına Gibi

Trabzonspor Teknik Direktörü Güneş: "Hak Ettiğimiz Bir Galibiyetti"

TRABZONSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ GÜNEŞ: "HAK ETTİĞİMİZ BİR GALİBİYETTİ"

"RAKİP TAKIM BUGÜN AŞIRI SERT OYNAYARAK OYUNCULARIMIZI TAHRİK ETTİ"

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ AVCI: "PENALTI, HAKEM BÜLENT YILDIRIM'A HİÇ YAKIŞMADI"

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 3-1 yendikleri maçın ardından düzenlediği basın toplantısında hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, "Karşılaşmaya iyi başladık, ancak rakibimizin sert oyunu nedeniyle kontrolü kaybettik. Rakip zaten kapanıp, çabuk çıkmayı düşünüyordu. Buna sertliği ilave edince ve bizim oyuncularımız sinirlenmeye başlayınca sorun yaşadık. Buna rağmen pozisyonlarımız vardı. Ancak arkasından duran toptan golü yedik. İkinci yarıda oyunumuz daha akılcı oldu ve oyun bizim lehinize döndü. Zaten oyuncu kalitesi olarak, oyunumuzu sahaya yansıtacağımızı biliyorduk ve bunu da yaptık. Hak ettiğimiz bir galibiyetti. Dolayısıyla buradan güzel bir şekilde ayrıldık" dedi.

Kendilerini desteklemek için stada gelen Bordo-mavili taraftarlara da teşekkür eden Güneş, "İstanbul'da muhteşem bir seyirci önünde, 3 puana ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde iyi kapanıp, çabuk çıkabilen bir rakiple oynadık. Maçın sonunda da istediğimiz oldu. Bu seyirciye mahcup olmadık. 60 binin üstünde seyirci vardı diye tahmin ediyorum. Atmosfer çok iyiydi. Taraftarlarımıza borcumuzu iyi ödemiş olduk. Seyirciye teşekkür ediyorum destekleri için, oyunculara da teşekkür ediyorum bu sonucu aldıkları için" diye konuştu.

Güneş, beğendiği bir takım olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un bugün aşırı sert oynayarak oyuncularını tahrik ettiğini belirterek, "Bugün aşırı bir sertlikleri vardı. Özellikle arkadan tendona yapılan sertlikler çok fazlaydı. Onları biraz düzeltsinler, büyük takım olduklarını düşünüyorum. Futbola devam etsinler" şeklinde konuştu.

Karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım'ın seyircilerin yarattığı atmosferden etkilendiğini dile getiren Güneş, "Seyirciyi bizim sahamızda gibi düşünerek, seyirci baskısına karşı tam tersi kararlar verdi bugün. Aleyhimize kararlar verdi. Görüntü olarak, saha bizimdi ama tamamen deplasmandaydık. Hakem iyi bir hakem ama seyirciden bizim aleyhimize etkilendi" dedi.

Şenol Güneş, bir basın mensubunun sezonun ikinci yarısı ve şampiyonluk hedefleriyle ilgili düşüncelerini sorması üzerine, şunları söyledi:

"Ligin ilk yarısını tamamlamadık. Kalan 18 maça da aynı şekilde bakıyoruz. İkinci yarıya sıfırdan başlayacağız. Uzun bir maratonda günlük olarak düşünüyoruz. İyi futbol oynayıp, iyi sonuçlar almak istiyoruz. Agresif futbolu da daha fazla oynamak istiyoruz. Bunun için de çalışacağız. Şampiyonluk lafı etmiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesor ile maç yaptık ve 3 puan aldık. Şimdi önümüzde Kardemir Karabükspor maçı var."

Güneş, yapacakları transfer çalışmalarıyla ilgili bir soruya da "Transfer konusunda konuşacak durumda değiliz. Arayışlarımızı yapıyoruz. Onun dışında ihtiyaçlarımıza, ekonomimize ve takım dengesine göre değerlendireceğiz" yanıtını verdi.

Şenol Güneş, bir soru üzerine, bordo-mavili takımda futbolcuların 22 Aralık'ta devre arası iznine çıkacağını anlatarak, "Oyuncuların şartlarına göre, kime izin verip, vermeyeceğimizi hafta içinde kararlaştıracağım. Ama kart görüp gitmek isteyenlere izin vermeyeceğim" diye konuştu.

Şenol Güneş, bugün forma giyen oyuncuları Jaja ve Colman'ın beklentilerinin altında oynadığını, ikinci yarıda görev vermediği Yattara'yı da sertlik nedeniyle gerektiği gibi oynamadığı için oyundan aldığını ifade etti.

Trabzonspor'un golcü oyuncusu Burak Yılmaz, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Zor bir maçı kazandık. Gol yedikten sonra biraz zorlandık ama kaybedeceğimizi hiç düşünmedik. Bir yola baş koyduk, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Kazandığımız penaltı yüzde yüz penaltıydı. Bana yapılan hareket de yüzde yüz penaltıydı. Ayrıca soğuk havaya rağmen Atatürk Olimpiyat Stadı'na gelip, bizi destekleyen taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz."

Umut Bulut ise iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Taraftarımızın desteğiyle kazandık. Golden sonra zor dakikalar geçirdik ama galibiyet aldık" dedi.

Penaltı pozisyonunun net bir gol pozisyonu olduğunu vurgulayan Bulut, "Serhat bana vurmasa, iyi vurduğum zaman gol olabilecek bir pozisyondu. Penaltı olmasaydı da son dakikaya kadar gol atacağımıza inanıyorduk. Yüzde yüz penaltıydı. Maçın içinde sertlik vardı" diye konuştu.

Transferle ilgili bir soru üzerine Umut, şu anda sadece Trabzonspor'un başarısını düşündüğünü söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise ilk yarıda kaptırdıkları bir topla yenik duruma düştüklerini belirterek, "Daha sonra oyunu dengeleyip, beraberlik golünü bulduk. İkinci yarıda yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik. Maçın 70. dakikasına verilen penaltı, hakem Bülent Yıldırım'a hiç yakışmadı. Bize olsa verir miydi? Biz 2008-2009 sezonundan beri 56 maçtır penaltı atmıyoruz. Buna benzer penaltılar verilecekse sabahtan akşama kadar penaltı verilir. Hocamız 45 metreden verdi penaltıyı. Penaltıdan sonra modumuz düştü ve yenildik. Bu penaltılar, Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe'ye olsa nasıl olur? veya bu takımlar bu kadar zaman penaltı atamasa ne olur?" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in kendileri için "Sert oynuyorlar" şeklindeki görüşüne katılmadığını vurgulayan Avcı, her iki tarafın da fauller yaptığını söyledi.

Kendisinin de Karadenizli olduğunu ifade eden Abdullah Avcı, Trabzonspor'u tebrik ettiğini sözlerine ekledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu oyuncu Cihan Haspolatlı, çok erken gol yediklerini ifade ederek, "Ancak beraberliği sağladık. Sonra gol pozisyonlarımız vardı. İkinci golü yiyene kadar oyun dengede gidiyordu. Trabzonspor'un penaltıdan attığı golden sonra oyunu dengeleyemedik. Çok ucuz bir penaltı olduğunu söylüyorlar. Aynı pozisyon Trabzonspor ceza sahası içinde olsa hakem verir miydi? 3 haftadır kötü gidiyoruz. İlk yarının son maçını kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

Şenol Güneş'in sert oynadıkları yönündeki eleştirisi için de Haspolatlı, "Sert oynamak zorundayız, sert bir maç oldu. Ama kasti tekmeler, art niyetli pozisyonlar hiç olmadı. Futbolun içinde olan sertlik vardı" diye konuştu.

Mahmut Tekdemir ise son 3 haftadır bireysel hatalardan goller yiyerek yenildiklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title