Haberler

Trabzon - Dünya Tiyatrocuları Trabzon'Da Buluştu

11. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Başladı

11. ULUSLARARASI KARADENİZ TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI

TRABZON Devlet Tiyatrosu tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali açılış töreniyle başladı. Törende konuşan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, "Festivalin, Türkiye'de ve dünyada günümüzde çokça ihtiyaç duyulan, barışa, dostluğa ve hoşgörüye katkı sağlayacağını umud ediyorum" dedi.

Trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali, Atatürk Alanı'ndaki açılış töreniyle başladı. 15 Mayıs'a kadar sürecek ve Türkiye, Gürcistan, İspanya, İsviçre, ABD, Japonya, İtalya, Rusya, Almanya, İrlanda, Romanya, Ermenistan, İsrail, Tataristan ile Litvanya'dan 17 tiyatro grubunun katılacağı festivalde Türkiye'den Trabzon ve Erzurum Devlet Tiyatrosu yer alacak.

Atatürk Alanı'ndaki açılış törenine Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ile katılımcı ülkelerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'in Atatürk anıtına çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Fatih Dokgöz, "Geride kalan 10 yılda 27 ülkeden 113 tiyatro topluluğu 153 oyun sergiledi. Her geçen yıl katılımcı ve izleyici sayımız artıyor" dedi. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ise, "Trabzon birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Günümüzde de binlerce yıllık birikimini yansıtmaya devam ediyor. Ankara, İstanbul ve Adana'dan sonra sürekli ve kapsamlı bir festivale ev sahipliği yapan dördüncü kentimiz. Festivalin, Türkiye'de ve dünyada günümüzde çokça ihtiyaç duyulan barışa, dostluğa ve hoşgörüye katkı sağlayacağını umud ediyorum" dedi. Törende son konuşmayı yapan Trabzon Valisi Recep Kızılcık da festivalin ülkeler arası dostluğu ilerletmede önemli bir rol üstlüneceğine inandığını söyledi.

Folklor gösterilerinin ardından Trabzon Belediye Bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Protokol ve yabancı tiyatrocuların da yer aldığı yürüyüşe katılanlar festivale gelen ülkelerin bayraklarını sallayarak vatandaşları selamladı. Kortej yürüyüşü Zağnos Vadisi'nde sona erdi.

Festivalin ilk etkinlikleri de Zağnos Vadisi'ndeki açık hava tiyatrosunda yapıldı. Halkoyunları gösterilerinin ardından Gürcistan Legacy Dans Gösterisi ve İspanya Dos Lunas Sokak Tiyatrosu gösterisi sunuldu. Vatandaşlar açık hava tiyatrosunu doldururken oyunlara da büyük ilgi gösterdiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title