Haberler

Trabzon: Dsp Genel Başkanı Sezer Trabzon'da

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, ülke nüfusunun yüzde 60'ını oluşturan gençlerin siyasette önünün kesilmek istendiğini, bunun da gençlerin çıkar bağımlısı olmamasından kaynaklandığını ileri sürerek, DSP iktidarında gençlerin her konuda önlerinin açılmasının sağlanacağını kaydetti.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, ülke nüfusunun yüzde 60'ını oluşturan gençlerin siyasette önünün kesilmek istendiğini, bunun da gençlerin çıkar bağımlısı olmamasından kaynaklandığını ileri sürerek, DSP iktidarında gençlerin her konuda önlerinin açılmasının sağlanacağını kaydetti.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin gençlik kolları tarafından Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen Doğu Karadeniz Bölgesi Demokratik Sol Gençlik Meclisi Toplantısı'na katılmak üzere Trabzon'a geldi. Trabzon, Ordu, Rize, Giresun, Artvin ve Bayburt il gençlik kolları temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantı öncesi salondaki gençlere seslenen Sezer, Türkiye'nin her yanında gençlerin DSP'ye büyük bir ilgi gösterdiklerini söyledi.

Ülke nüfusunun yüzde 60'ının 30 yaş altı kesimden oluştuğunu dikkat çeken Sezer, nüfusun büyük kısmını oluşturan gençlerin siyasette önünün kesilmek istendiğini, bunun da gençlerin çıkar bağımlısı olmamasından kaynaklandığını savundu. Gençlerin Parlamento'da daha fazla temsil edildikleri zaman hortumculuğun, yolsuzluğun ve rüşvetin önünün kesileceğini ve bunu bilenlerin gençlerin siyaset yapmasını istemediklerini ileri süren Sezer, kendilerinin parti olarak gençlere büyük önem verdiklerini, ilk seçimde gençlerin desteğiyle iktidara geleceklerini ve gençlerin her alanda daha fazla temsil edilmesinin de sağlanacağını savundu.

İşsizliğin büyük bir artış içinde olduğunu belirterek hükümetin ekonomi alanındaki uygulamalarını eleştiren DSP Genel Başkanı Sezer, Ecevit'in öncülüğündeki DSP'nin, çalışma hayatında işçi hakları açısından birçok yeniliğe imza attığını, işçilere önemli haklar verdiğini söyledi. Mevcut hükümet zamanında bu alanda da geriye doğru gidildiğini ve mevcut kazanımların da kaybedildiğini iddia eden Sezer, sürekli artış gösteren işsizliğin gençleri olumsuz etkilediğini ifade etti. Sezer, hükümetin yeni yatırımlar yaparak yeni istihdam alanları oluşturması ve yatırımların önündeki engelleri kaldırması gerekirken bunu yapmadığını, aksine bu alanda birçok engeller çıkardığını öne sürdü.

Terör olaylarının son günlerde bir artış içinde olduğunu ve bunun da hükümetin başarısız uygulamaları neticesinde ortaya çıktığını savunan Sezer, yaşanan artışı iktidarın soruna yumuşak bir yaklaşım içinde olmasına bağladı. Başbakan'ın meseleye sabırlı yaklaşacaklarını söylediğini hatırlatan Sezer, "Her gün şehit cenazeleri geliyor. Sen sabırla yaklaşmaya devam et. Allah seni bildiği gibi yapsın. Zaten halk da seni sandıkta bildiği gibi yapacak" diye konuştu.

Başbakan'ın terörün önlenmesi için başka ülkelerden, daha da kötüsü aşiret liderlerinden yardım istediğini iddia eden Sezer, Türkiye'nin çok büyük ve güçlü bir ülke olduğunu ancak ülkeyi yönetenlerin bu durumun farkında olmadığını öne sürdü. Hükümetin Kıbrıs konusundaki politikasını da eleştiren Sezer, bu sorunun DSP'nin Onursal Başkanı Bülent Ecevit döneminde çözüldüğünü söyledi. Ecevit'in hastalığı nedeniyle Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıldönümünü buruk bir şekilde kutladıklarını belirten Sezer, salondakilerden Ecevit'in bir an önce sağlığına kavuşması için dua etmelerini de istedi.

Fındıkta yaşanan sorunlara da değinen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, fındığın Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından alınacak olması ve fındık fiyatlarının da 15 Eylül'den sonra açıklanacak olmasını eleştirdi. Fındığın 10-15 içinde pazara ineceğine dikkat çeken Sezer, fındık fiyatının da en geç Ağustos'un 25'ine kadar açıklanması gerektiğini, bunun yapılmamasının üreticiye çok büyük bir haksızlık olacağını kaydetti. Fındık fiyatının 15 Eylül'den sonra açıklanacak olmasının da manidar olduğunu savunan Sezer, hükümetin 12 Eylül tarihinde yapılacak FİSKOBİRLİK Kongresi'nde ortaya çıkacak duruma göre davranacağını, bu nedenle fiyatın açıklanmasını 15 Eylül'den sonraya bıraktığını savundu. Başbakan'ın Ordu'daki fındık mitinginden yeterli ders almamakla itham eden Sezer, üreticinin ilk seçimde gereğini yapacağını ifade etti.

Sezer, konuşmasının ardından gençlik kolları tarafından düzenlenen 'Doğu Karadeniz Bölgesi Demokratik Sol Gençlik Meclisi Toplantısı'nı takip etti. Daha sonra Atatürk Alanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk koyan Sezer, çeşitli esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title