Haberler

Trabzon: Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki Dereler Islah Edilecek

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Trabzon Milletvekili Asım Aykan, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Ordu ile Artvin illeri arasında kalan bütün derelerin ıslah edileceğini söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Trabzon Milletvekili Asım Aykan, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Ordu ile Artvin illeri arasında kalan bütün derelerin ıslah edileceğini söyledi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, beraberinde bazı yetkililer ve partililer olduğu halde 1-2 Temmuz tarihlerinde yaşanan sel felaketinden etkilenen Of, Sürmene ve Hayrat İlçesi ile bağlı beldelerde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Aykan, ilk olarak selden en fazla zarar gören Hayrat İlçesi Dereyurt Beldesi, Of İlçesi Cumapazarı, Bölümlü ve Gürpınar Beldeleri'nde incelemelerde bulunarak belediye başkanları ve köy muhtarlarından afetle igili aldı. İncelemelerle ilgili açıklama yapan Aykan, afet bölgelerinde toplam 23 evin tehlike nedeniyle boşaltıldığını söyledi. İlk etapta meydana gelen hasarın giderilmesinde kullanılmak üzere Trabzon Valiliği'ne 500 bin YTL'lik acil ödenek aktarıldığını da açıklayan Aykan, yapılan incelemelerin ardından bölgede afet nedeniyle toplam zararın yaklaşık 10 trilyon lirayı bulduğunu ifade etti. Aykan, incelemelerinde elde ettiği bilgileri Başbakan Erdoğan'a ileteceğini ve gerekenlerin de en kısa zamanda yapılacağını dile getirdi. Afetin ardından Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Ordu ile Artvin İlleri'ni içine alan alanda derelerin ıslahı ile ilgili bir proje çalışmasının başlatıldığını kaydeden Aykan, bu proje ile ilgili kaynak araştırmasının yapıldığını söyledi. Aykan, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından dere ıslahlarının biran evvel yapılması için de gerekli girişimlerin başlatılacağını sözlerine ekledi. Cumapazarı Belde Belediye Başkanı Ahmet Saral ise, ziyaretin kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade ederek Aykan'a teşekkür etti. Saral, altyapıyla ilgili ciddi sıkıntıları bulunduğunu dile getirerek gerekli yardımın bir an evvel yapılmaması halinde beldeye uzun bir müddet su verilemeyeceğini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title