Haberler

Trabzon'daki Seyyar Sorunu

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Seyyar Sorununu Çözmek İçin Çalıştıklarını Belirterek, Valilik, Belediye, Emniyet, Tarım İl Müdürlüğü, Defterdarlık, Çevre Sağlığı İl Müdürlüğü ve Bakkallar Odası ile Birlikte Ortak Bir Çalışma İçine Girdiklerini Söyledi.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, seyyar sorununu çözmek için çalıştıklarını belirterek, valilik, belediye, emniyet, Tarım İl Müdürlüğü, defterdarlık, Çevre Sağlığı İl Müdürlüğü ve Bakkallar Odası ile birlikte ortak bir çalışma içine girdiklerini söyledi.

Başkan Canalioğlu'nu makamında ziyaret eden Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Odası Başkanı Başaran Maraba, seyyar sorununun tüm kurumların birlikte çalışması ile çözülebileceğini söyledi. Seyyar sorununun çözümü için bütün kurumların ortaklaşa hareket etmesi gerektiğini kaydeden Maraba "Çeşitli toplantılar yaparak birlikte yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuyoruz. Bu sağlanan birliktelik devam ederse kentimizde seyyar sorununun çözüleceğine inanıyorum" dedi.

Başkan Canalioğlu ise vatandaşlardan seyyar satıcılardan alışveriş yapmamaları konusunda da istekte bulunarak "Seyyarlar hem sağlıksız ortamlarda ürün satıyor hem de çevre kirliliğine sebebiyet veriyorlar. İşin bir başka boyutu da vergisini, kirasını ve sigortasını veren esnaf haksız rekabet karşısında iş yapamama durumuyla karşı karşıya kalıyor. Zaten ekonomik durum nedeniyle zar zor ayakta duran esnafımız seyyar satıcılar nedeniyle daha da zor bir durumda kalıyor" diye konuştu.

Trabzon'un her geçen gün gelişip yenilendiğini sözlerine ekleyen Canalioğlu, "Belediye olarak kentimize yeni vizyon kazandırmak için park bahçe, yeşil alanlar, peyzaj düzenlemeleri yaparak ve ilimize gelecek yerli ve yabancı konuklara daha güzel görsellik kazandıracak çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaları yaparken seyyar sorununu da çözmemiz gerekiyor. Çünkü gelişmiş kentler seyyar sorununu çözmüş kentlerdir" şeklinde konuştu.

(BK-ÖS-MU-Y) 18.03.2008 15:30 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title