Haberler

Trabzon'daki Helikopter Kazası

Trabzon'un Çaykara ilçesi Uzungöl beldesinde bugün öğle saatlerinde yaşanan helikopter kazasının ardından helikopterde bulunan 6 kişinin, kayarak en yakındaki Demirkapı köyüne ulaşmaya çalıştıkları bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Uzungöl Belediye Başkanı Mehmet Nuh Alibeyoğlu, helikopterin düşmesi olayını saat 11.30 sıralarında haber aldıklarını kaydederek, "Durumu hemen jandarmaya bildirdik. Daha sonra helikopterde bulunan rehber aracılığıyla helikopterin düştüğü yerin koordinatlarını tespit ettik. Helikopterde 4 Fransız ve 2 Türk bulunuyor. Yanlarında 3 adet kayak sistemi bulunduğunu ve bu kayaklarla arkalarında birer kişi ile en yakın köye kayarak inmeye çalıştıklarını öğrendik. Arkalarında arkadaşları olduğu için yavaş hareket edebiliyorlar" dedi.

Helikopterin 3 bin rakımlı Karakaya Tepesi'ne düştüğünü ve bu noktanın Uzungöl Belde merkezine yaklaşık 16.4 mil uzaklıkta olduğunu ifade eden Alibeyoğlu, jandarma ekiplerinin buraya ulaşmaya çalıştığını ve Demirkapı Köyü'nde Fransız kayakçıları bekleyeceklerini söyledi.

(EK-ÖS-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title