Haberler

"Yüzde 100 Yerli Üretim, Yüzde 100 Milli Düşünce" sempozyumu düzenlendi

Güncelleme:

Trabzon'da "Yüzde 100 Yerli Üretim, Yüzde 100 Milli Düşünce" konulu sempozyum gerçekleştirildi.

Karadeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonu tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyuma, 81 ilden 200 genç katıldı.

KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, teknolojinin bilginin vücut bulmuş hali olduğunu söyledi. Okumuş, bilgi olmadan teknolojinin de olamayacağını vurguladı.

Ortahisar Belediye Başkan Vekili Ahmet Yüksel Gülay da sempozyumun, geleceğin Türkiye'sine milli bir bilinç katacağına inandığını dile getirdi.

Bağımsızlığını sağlam temellere oturtmayı başarmış bir ülke için yerli ve milli teknolojinin göz ardı edilemeyeceğine işaret eden Gülay, "Ekonomi başta olmak üzere dünya sahnesinde aldığımız yolu çok daha iyi noktalara taşıyabilmemiz için atılması gereken adımları, geleceğimiz olan gençlerimiz atacaktır." dedi.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Okudan ise "Bir hayalim var." diye yola çıkan Vecihi Hürkuş ve Necmettin Erbakan'ın araba ve uçak hamlelerinin, dış güçlerin içerideki hainleri tarafından durdurulduğunu savundu.

Okudan, Türkiye'nin tüm bunları yapabilecek tecrübe ve donanıma sahip olduğunu göstermek için gençler olarak böyle bir hamleyi başlattıklarını söyledi.

Karadeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Hakan Usta da sempozyuma katılan gençlere, "Büyüklerimizi sizlerle buluşturarak ufkunuzu açmak istiyoruz. Çünkü 600 yıl bu aleme ecdadımız yön vermiş, istikamet çizmişler. Onun için kendinize güvenin." diye seslendi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Arsin Organize Sanayi Bölgesi ve KTÜ iş birliğinde gerçekleştirilen sempozyumda, ASELSAN Savunma Sistem Teknolojileri Üretim Direktörü Fatih Oral, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Başkanı Doç. Dr. Ömer Faruk Ursavaş ve Türkiye Petrolleri Sakarya Gaz Sahası Projesi Müdürlüğü Takım Lideri Derya Kılıç Demirci sunum yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Karadeniz Türkiye Trabzon Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title