Haberler

    Trabzon'da Tekelioğlu Farkı!

    Trabzonspor'da teknik direktör Sadi Tekelioğlu, futbol yaşamında bordo-mavili takımın alt yapısında görev yaptığı dönemde birçok oyuncuyu A takıma kazandırılmasında önemli rol oynadı.

    Trabzonspor'da teknik direktör Sadi Tekelioğlu, futbol yaşamında bordo-mavili takımın alt yapısında görev yaptığı dönemde birçok oyuncuyu A takıma kazandırılmasında önemli rol oynadı.

    Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, bordo-mavili kulüpte A takımda forma verdiği genç futbolcularla dikkati çekiyor.

    Kulüpte, gençlik geliştirme teknik sorumlusu olarak görev yaptığı dönemde Şota Arveladze ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktör olarak A takımın başına getirilen Sadi Tekelioğlu, 11 genç oyuncuyu kadroya aldı. Tecrübeli teknik adam kariyerinde bugüne dek 45 genç futbolcunun A takımda resmi maçlarda forma giymesini sağladı.

    Uğurcan Çakır, Muhammet Beşir, Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazıcı gibi dikkati çeken genç oyunculara forma veren Tekelioğlu, geçmiş dönemlerde de milli formayı giyen önemli isimlerin yetişmesinde önemli payın sahibi oldu.

    Karadeniz ekibinde aralıklarla çeşitli dönemlerde görev alan Tekelioğlu, 219 gol ile bordo-mavili takım formasıyla en fazla golü kaydeden Hami Mandıralı'nın yanı sıra Ogün Temizkanoğlu, Hamdi Aslan ve Lemi Çelik gibi futbolcuların yetişmesine de katkı sağlamıştı.

    "Trabzon, bir futbolcu tarlası gibi"

    Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, aralıklarla 3 dönem altyapıda, 2000-2011 sezonunda da A takımda görev yaptığını ve bu süre içerisinde altyapıdan A takıma genç oyuncular kazandırmaya çalıştığını belirtti.

    Özkan Sümer, Ömer Uzun ve Giray Bulak gibi isimlerle de bazı dönemlerde görev aldığını ve onların da emeğinin bulunduğunu anlatan Tekelioğlu, "Trabzon, bir futbolcu tarlası gibi. Geçmişte ekonomik olarak ayakta kalınması ve başarılarda Trabzonlu sporcuların büyük katkısı var" dedi.

    Son dönemde de altyapıdan yetişen oyunculara forma şansı verdiğini dile getiren Tekelioğlu, "Bu oyuncular Trabzonspor'a 10-15 yıl fayda sağlayacak oyuncular. Onlara güveniyoruz. Onlar da bizi mahcup etmiyorlar. Gelecekte de Trabzonspor altyapısı ülke futboluna önemli bir damga vuracaktır, buna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

    Döneminde A takıma yükselen futbolcu sayısının önemli olduğunu kaydeden Tekelioğlu, "Trabzonspor altyapısından önemli oyuncular çıktı. Bu topraklarda futbolcu bitmez. Allah böyle bir yetenek bu yöreye vermiş. Genç oyunculara karşı biraz sabırlı olmak lazım. Hemen bir yere gelmeleri mümkün değil. Ben inanıyorum bu oyuncular Türk futbolunda adlarını en çok duyuran oyuncular arasında yer alacaklar" şeklinde konuştu.

    45 futbolcu

    Teknik direktör Tekelioğlu döneminde altyapıdan A takıma yükselerek forma giyen isimler şöyle:

    Alper Boğuşlu, Halil İbrahim Akçay, Ali Yılmaz, Osman Şatır, Turgut Kural, Tolgay Kerimoğlu, İhsan Derelioğlu, Gökhan Ersoy, Selami Güven, Mehmet Köroğlu, Şenol Özer, Metin Meral, Metin Bak, Lemi Çelik, İbrahim Yazıcı, Cemal Menteşe, Hamdi Aslan, Hami Mandıralı, Vedat Turan, Hamdi Zıvalıoğlu, Hayrettin Aksoy, Taner Yılmaz, Soner Boz, Ogün Temizkanoğlu, Kenan Başkan, Hasan Üçüncü, Mehmet Kahriman, Nuri Yılmaz, Tayfun Cora, Ali Şen Kandil, Ferdi Serdar, Göksu Alhas, Hasan Ahmet Sarı, Zeki Yavru, Abdülkadir Özdemir, Gökhan Alsan, Mustafa Akbaş, İbrahim Demir, Mertan Çam, Hasan Batuhan Artarslan, Muhammet Beşir, Yusuf Yazıcı, Ramazan Övünç, Abdülkadir Ömür, Mehmet Kuruoğlu

    Yönetimden de 4 isim

    Tekelioğlu, mevcut yönetim kurulundan daha önce futbol oynayan 4 ismin de teknik direktörlüğünü yaptı.

    Tekelioğlu'nun, bordo-mavili kulüpte basın ve halkla ilişkiler koordinatörü Asım Örem, genel sekreter yardımcısı Ali Rıza Egemen, altyapı koordinatör yardımcısı Okan Alemdaroğlu, stadyum ve tesisler koordinatörü Özer Bayraktar'ın da daha önce antrenörlüğünü yaptığı ifade edildi.

    Kaynak: Sporcope.com / Spor

    Sadi Tekelioğlu Hami Mandıralı Yusuf Yazıcı Trabzonspor Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title