Haberler

Facianın Boyutu Sabah Ortaya Çıktı! Trabzon'da 162 Yolcusu ile Pistten Çıkan Uçak, Denize Düşmekten Son Anda Kurtulmuş

Güncelleme:

Trabzon Havalimanına inişi sırasında 162 yolcusu ile pistten çıkan uçak, havadan görüntülendi. Kaza anında faciadan dönüldüğü gün ağarınca ortaya çıktı.

Pegasus Havayollarının dün akşam Ankara- Trabzon seferini yapan uçağının Trabzon Havalimanı'na inişi sırasında pistten çıkmasının ardından uçak ve kaza yeri günün ağarması ile havadan görüntülendi.

SABAHIN İLK IŞIKLARINDA DRONE İLE GÖRÜNTÜLENDİ

Pegasus Hava Yollarına ait PC8622 nolu Boeing 737-800 tipi TC-CPF tescilli Ankara-Trabzon uçağı dün akşam Trabzon Havalimanı'na iniş yaptığı sırada pistten çıkmıştı. Uçaktaki 162 yolcu, 2 pilot ve 4 kabin görevlisi uçaktan tahliye edilirken, olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmamıştı. Uçağın pistten çıktığı alan ve uçak ise sabahın ilk ışıklarıyla İhlas Haber Ajansı tarafından drone ile görüntülendi.

ÇAMURLU SAHAYA ÇAKIL SERİLDİ

Öte yandan bölgeye Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait taş kamyonları ile çakıl taşı getirilerek çamurlu sahaya çakıl serildiği de gözlendi.


KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI, SEFERLER GECİKMELİ YAPILIYOR

Pistten çıkan uçağın denize doğru yönelmesini önlemek için önlem alındı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte uçağın kurtarılması için çalışma başlatıldı. Havalimanı görevlilerinin vinçlerle geldiği bölgede uçak için kurtarma çalışması yürütülüyor. Havalimanı çevresinde toplananlar da üstgeçitlerin üzerinden uçağın kurtarılma çalışmalarını izliyor, cep telefonları ile görüntü çekiyor. Olaydan sonra tedbir amacıyla hava trafiğine kapatılan Trabzon Havalimanı'nda sabah saatlerinde uçuşlar yeniden başladı. Havalimanı'nda seferler gecikmeli olarak yapılıyor.

"10 METRE DAHA GİTSEYDİK UÇAK DENİZE DÜŞECEKTİ"

Ankara'dan Trabzon'a dönüşte Trabzon Havalimanı'nda pistten çıkan Pegasus Havayolları'na ait uçakta yolcu olarak bulunan AK Parti Trabzon İl Yönetim Kurulu üyesi Enes Aslan yaşadıkları panik anlarını anlattı.

Aslan, uçağın inişe geçtiği sırada yalpalamaya başladığını belirterek "Uçak hafif yalpalayarak indi. İniş sırasında bir gürültü koptu. Ben deniz tarafına bakan 16-A nolu koltukta oturuyordum. Yolcular bağırmaya başladı. Uçak önce döner gibi oldu sonra yamaçtan kaymaya başladı. Ben acil çıkış kapısına yakındım. Kapıyı zorlanarak açtım. 10 metre daha gitseydik uçak denize düşecekti. Allah korudu. Çıktığımızda ortalık çamurdu. Sonra oradan çıkarak yukarıya doğru yolcular çıkmaya başladı" dedi.

KASIM AYINDA BAKIMA ALINMIŞ

Ankara'dan Trabzon Havalimanı'na bu akşam inişe geçen Pegasus Havayolları'na ait bir yolcu uçağının pist dışına çıkması ile gündeme gelen Trabzon Havalimanı pisti geçtiğimiz Kasım ayında bir ay boyunca bakıma alınmıştı.

Pist başı dönüş cebinin büyütülmesi projesi kapsamında başlayan çalışmalar 1 Kasım ile 1 Aralık 2017 tarihleri arasında 1 ay boyunca sürmüştü. Her yıl yaklaşık 4 milyon kişinin kullandığı Trabzon Havalimanı'nda yapılan çalışmalar esnasında 1 ay boyunca saat 11.00-16.00 arası havalimanı uçuş trafiğine kapanmıştı. Uçuşlar çalışmaların tamamlanmasının ardından 1 Aralık 2017 tarihinde havalimanı trafiği rutin seyrine dönmüştü.

Trabzon Valiliği, Trabzon Havaalanı'na iniş yaptıktan sonra pistten çıkan uçakla ilgili inceleme başlatıldığını bildirildi.


VALİLİK AÇIKLADI: İNCELEME BAŞLATILDI

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Ankara-Trabzon seferini yapan özel bir havayolu şirketine ait yolcu uçağı Trabzon Havalimanına iniş yaptıktan sonra henüz belirlenemeyen bir nedenle pistten çıkmıştır. Uçakta bulunan yolcular ve mürettebatın tamamı uçaktan güvenli bir şekilde tahliye edilmiş olup herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Konu ile ilgili inceleme başlatılmıştır."

PEGASUS HAVAYOLLARINDAN AÇIKLAMA

Pegasus Havayolları, Ankara- Trabzon seferini yapan uçaklarının Trabzon Havalimanı'nda iniş sırasında pistten çıkması ile ilgili açıklama yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada "Pegasus Hava Yolları'na ait PC8622 nolu Boeing 737-800 tipi TC-CPF tescilli 21: 25 Ankara kalkışlı Ankara-Trabzon uçağının, bu akşam (14 Ocak 2018) Trabzon Havalimanı'na iniş yaptığı sırada pistten çıktığı bilgisini doğrulamaktan dolayı üzgünüz. Uçağımızdaki 162 yolcu, 2 pilot ve 4 kabin görevlisi tahliye edilmiştir. Herhangi bir can kaybı veya yaralanma bulunmamaktadır. Konuyla ilgili gelişmeler hakkında kamuoyu bilgilendirilmeye devam edilecektir" denildi.


İÇİŞLERİ BAKANI: YOLCULARIN HERHANGİ BİR SAĞLIK SORUNU YOK

İçişleri Bakanı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Trabzon Havalimanı'na iniş esnasında pistten çıkan uçakla alakalı sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Soylu açıklamasında, "Trabzon Havaalanı'na bu akşam iniş esnasında pistten çıkan uçağın yolcularında herhangi bir sağlık sorunu yok. Allah'a şükürler olsun. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

BAZI SEFERLER İPTAL EDİLDİ

Pegasus Havayollarının Ankara-Trabzon seferini gerçekleştirilen tarifeli uçağının gece saatlerinde Trabzon havalimanına inişinin akabinde pistten çıkmasının ardından, havalimanındaki seferlerde aksamalar yaşandı. Uçağın pistten çıkması sonucu operasyonların durdurulması nedeniyle bazı seferler iptal edildi.

Yaşanan olay sonrası konuya ilişkin Türk Hava Yolları'ndan yapılan duyuruda kaza nedeniyle gerçekleştirilmesi planlanan TK2831 sefer sayılı Trabzon-İstanbul, TK2836/39 sefer sayılı İstanbul-Trabzon-İstanbul ve TK7438/39 sefer sayılı sefer sayılı Sabiha Gökçen-Trabzon seferlerinin iptal edildiği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Pegasus Trabzon Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title