Haberler

Trabzon'da Otellerde Yer Kalmayınca

Trabzon Valiliği, turizm sezonu nedeniyle otellerin yüzde yüz doluluk oranına ulaşması üzerine özellikle körfez ülkelerinden gelen turistlerin konaklaması için kent merkezi ve yaylalarda evler belirledi Vali Kızılcık: "Misafirleri geri çevirmeme adına yaylalardaki ve şehir merkezindeki bazı evlerin tespitini yaptık. Misafirlerin kalabileceği 53 ev belirledik" "Vatandaşlarımızdan özellikle yaylalardaki evlerini misafirlerimize kiralamalarını istiyoruz"

ZAFER SEL - Trabzon Valiliği,  turizm sezonu nedeniyle otellerin yüzde yüz doluluk oranına ulaşması üzerine özellikle körfez ülkelerinden gelen turistlerin konaklaması için kent merkezi ve yaylalarda evler belirledi.

Vali Recep Kızılcık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz sezonunda başta Uzungöl olmak üzere, şehrin tüm alanlarında adım başı yabancı misafirleri, özellikle körfez ülkelerinden gelen turistleri görmenin mümkün olduğunu söyledi.

Trabzon'un turizm merkezi olması için aralıksız çalıştıklarını vurgulayan Kızılcık, şöyle devam etti:

"Yaptığımız yatırımlar ile turizm sezonunu uzun vadede 12 aya yaymayı planlıyoruz. Dünyada küresel ısınmanın bir gerçek olduğunu kabul ettiğimizde Trabzon, bir yandan tarih, doğal ve kültürel güzellikleri ile bir yandan kış turizmi imkanları, yapımı devam eden üç adet 5 yıldızlı otel ve kongre merkezi ile turizm merkezi haline gelecektir. Bu yönde önemli adımlar attık, atmaya devam edeceğiz. Yaptığımız yatırımlar ve tanıtım çalışmaları sonucunda oteller yüzde yüz doluluğa ulaştı. Misafirleri geri çevirmeme adına yaylalardaki ve şehir merkezindeki bazı evlerin tespitini yaptık. Pansiyonculuğa uygun 53 ev belirledik. Bu evleri de turizm şirketlerine bildirdik."

Vali Kızılcık, sadece belirli bir sektörün değil, tüm kesimlerin kazandığı turizmi hedeflediklerini vurgulayarak, "Bunun için özellikle vatandaşlarımızın da turizm sektörüne katkıda bulunmasını istiyoruz. Altyapı eksikliklerimizi büyük ölçüde giderme çabası içindeyiz. Trabzon önümüzdeki yıllardan itiraberen bölgenin, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olacak" dedi.

Turistlerin Trabzon'dan son derece memnun ayrıldıklarını da belirten Kızılcık, "Misafirlerimiz buradan konut, gayrimenkul almaya başladılar. Şimdiye kadar yaklaşık 400 civarında konut aldılar" diye konuştu.

Kızılcık, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda Türk milli takımının da yer aldığı grubun maçlarının Trabzon'da oynadığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bu şampiyona ve özellikle körfez ülkelerinden yoğun talep nedeniyle konaklamada sıkıntılar yaşanıyor. Bunun içinde Trabzon'un misafirperver vatandaşlarından, yaylalarda evleri olanlardan, bu evlerini kiralamalarını istiyoruz. Tüm şehrin bu sürece katkı vermesini bekliyoruz. Böylelikle Trabzon'a gelen ziyaretçiler birbirinden güzel dağ ve yaylalarımızı görerek ilimizden mutlu şekilde ayrılabilir." - Trabzon

Kaynak: AA / Güncel

Trabzon Valiliği Recep Kızılcık Uzungöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe)
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title