Haberler

Trabzon'da Ortahisar Kadın Danışma Merkezi Sosyal Destek Hattı hizmete açıldı

Güncelleme:

Ortahisar Belediyesi ve Ortahisar Kent Konseyi'nin iş birliğiyle kurulan Kadın Danışma Merkezi Sosyal Destek Hattı hizmete açıldı.

Ortahisar Belediyesi ve Ortahisar Kent Konseyi'nin iş birliğiyle kurulan Kadın Danışma Merkezi Sosyal Destek Hattı hizmete açıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı yazılı açıklamada, açılan hat sayesinde her çeşit şiddetin mağduru olmuş kadınların sosyal destek çağrılarına cevap vereceklerini ifade etti.

Mağdur olmuş, şiddete maruz kalmış kadınların yararlanacağı Kadın Konuk Evi'ndeki çalışmaların da tamamlandığını belirten Genç, "Kadınlarımız bizim baş tacımız. Maalesef, bütün dünyada ve ülkemizde son yıllarda kadınlara yönelik şiddet olaylarının artmış olduğunu görüyoruz. " ifadesini kullandı.

Kadınlara yönelik şiddeti önleyici çok sayıda mevzuatın çıkarılmasına ve konuyla ilgili vatandaşları bilinçlendirme faaliyetlerine rağmen bu tür olayların vuku bulması içini acıttığını vurgulayan Genç, şunları kaydetti:

"O nedenle böyle bir hattın faaliyete geçmesini oldukça önemsiyorum. Bu konuyla paralel olarak da Kadın Konuk Evimizin açılmasına dönük olarak bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Burayı da birkaç hafta içinde hizmete açacağız. Kadın Danışma Merkezimizi müstakil bir binada hayata geçirip uzman kadrolarla donatarak en kısa zamanda hayata geçireceğiz."

Danışma hattının salgın sürecinde 10.00-16.00 saatlerinde hizmet verdiğini aktaran Genç şu bilgileri de paylaştı:

"Salgın sonrasında ise şiddetin mağduru olmuş kadınların sosyal destek çağrılarına 09.00-17.00 saatleri arası cevap verilecek. Merkeze gelen çağrı hizmetini ve çözüm üretilen çağrı verilerinin arşivlenmesini Ortahisar Kent Konseyi Ofisi ile Ortahisar Belediyesi birlikte yürütecek. Danışma hattı, ALO 183'ün mesai saatleri ile sınırlı yerel versiyonu gibi hizmet yürütecek. Sosyal destek hattı telefon numarası 0462 233 61 00/1541 dahili olarak tanımlandı."

Genç, açılışı Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Önder Taşan ve yönetim kurulu üyeleri ile yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Metin Genç Kent Konseyi Ortahisar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title