Haberler

Trabzon' da Olimpiyat Sevinci Sürüyor

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, 2011 Yılında Yapılacak Olan Gençlik Olimpiyatları' Nı Trabzon' A Alarak Gelecek İçin Hedef Büyüttüklerini Söyledi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, 2011 yılında yapılacak olan Gençlik Olimpiyatları' nı Trabzon' a alarak gelecek için hedef büyüttüklerini söyledi.

TSYD Trabzon Şubesi' nde bir basın toplantısı düzenleyen Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Gençlik Olimpiyatlarını Trabzon' a alarak büyük bir iş başardıklarını belirterek, "Trabzon spor kentidir. Dünyanın en güzel yerlerinden birinde böyle bir organizasyonu gerçekleştirmek çok önemli. Rakiplerimiz çok önemliydi. Daha önce bu tip organizasyonları yapmaları onları avantajlı hale getirdi. Deneyimlerine önem veriliyordu. Ancak biz Hollanda' nın Utrecht, İtalya' nın Cenova, Letonya' nın Riga ve Danimarka' nın Herning şehirlerini geçerek böyle bir organizasyonu yapmaya hak kazandık. Trabzon' da çok ciddi hazırılıklar yaptık. Tesisleşmeye önem verdik. Buraya gelen değerlendirme heyeti de olumlu görüş bildirdi. Şu anda hazırlıklar büyük bir hızla devam ediyor. Ayrıca 2007 yılında yapılacak olan Karadeniz Oyunları' na da hazırlık yapıyoruz. Ben Brüksel'de, 'Yapacağımız organizasyonla herkese parmak ısırtacağız' dedim. Burası Başbakanın, birçok federasyon başkanının, ünlü teknik adamların ve sporcuların çıktığı şehirdir. Herşeyin en iyisine layıktır. Ayrıca katılım ücreti de 30 avro olacak ve vize uygulaması yapılmayacak. Seçilmemizde Akdeniz ülkelerinin desteğini de gördük" dedi.

GENÇLİK OYUNLARI OLİMPİYATLAR KADAR ÖNEMLİ

Gençlik Olimpiyatlarının Olimpiyatlar kadar önemli olduğunu dile getiren Atalay, "48 ülkeden 5 bin kişinin katılacağı olimpiyatlarda dünyanın gözü Trabzon' da olacak. Sorumluluğumuz arttı ama biz bu işin altından kent insanı ile birlikte çıkacağız. Bu iş herhangi bir partiye mal edilemez. her partinin emeği var. O nedenle bu işte emeği geçen herkesi açılış törenine davet edeceğiz. Açılışta Türk kültürünü yansıtacağız. Müthiş şovlar yapmayı hedefliyoruz. Organizasyon kısmının maliyetinin 200 trilyon olacağını tahmin ediyoruz. Artık hedef büyüttük her ilimizde tesisleşme çalışması içindeyiz. 2013 kış Olimpiyatlarını Kayseri' ye almak istiyoruz" diye konuştu.

Atalay, bir gazetecenin Trabzon' da öldürülen rahip Santoro cinayetinin organizasyonu etkileyip etkilemediği şeklinde sorusuna ise "Bizim de çok korktuğumuz bir konuydu. Ama korktuğumuz başımıza gelmedi. Trabzonspor eski Teknik Direktörü Breams yaptığı konuşmada her konuya değindi. Yaklaşımlar çok iyiydi" şeklinde açıklama yaptı.

Öte yandan Mehmet Atalay, basın toplantısının ardından 2007 yılı Karadeniz Oyunları toplantısına katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title