Haberler

Trabzon'da 'Millet Kıraathanesi' Açıldı

Bilge AVCI TRABZON-DHA CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın vaat ettiği Millet Kıraathanesi, Trabzon'da düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine açıldı.

Bilge AVCI TRABZON- Dha CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın vaat ettiği Millet Kıraathanesi, Trabzon'da düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine açıldı. Mehter takımı konseriyle hizmete açılan kıraathanede, vatandaşlara simit, kek ve çay ikram edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran seçimlerinde vaat ettiği 'Millet Kıraathanesi' için Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nce Çamoba mevkiinde daha önce hizmete açılan Botanik Park alanında proje düzenlendi. Proje kapsamında 220 metrekarelik alanda Millet Kıraathanesi inşa edildi. İçinde insanların kitap okuyabileceği, öğrencilerin ders çalışabileceği okuma alanları ve kitaplıkların yer aldığı Millet Kıraathanesi'nin açılışı için tören düzenlendi. Törene; Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, daire amirleri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta Mehteran Takımı'nın konseri vatandaşlar tarafından beğeniyle izlendi.

'KIRAAT OKUMAKTAN GELİR'

Açılış öncesi konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, millet kıraathanelerinin mimarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu hatırlatarak, Millet Kıraathanesini vatanımızda milletimizle beraber bizim yaşayışımızın gündemine getiren devlet başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır 'Kıraathane' dediğinde çok kıymetli hazirun, bunu hafife almaya kalkanlar oldu. İşte onlar bilmiyordu tarihimizi. Büyüklerimizin hocalarımızın bize öğrettiklerini bilmiyorlardı. Kıraathaneyi yani efendim tavla, iskambil oynanan bir kahvehane zannettiler. Halbuki ismi üzerinde kıraat okumaktan gelir. Hem de adabına uygun okumaktan geliyor. Hani bizim büyüklerimiz kuranı kerimi bize öğretirken gel oku bakayım tecvidin, kıraatin nasıl der. Yani adabına uygun okuman nasıl der. Kıraathane ismi üzerinde her türlü eserin okunduğu yer demektir dedi.

VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ SİMİT İKRAMI

Başkan Gümrükçüoğlu'nun konuşmasının ardından, protokol üyelerinin kurdele kesimiyle millet kıraathanesini hizmete açıldı. Özellikle emekli vatandaşların ilgi gösterdiği kıraathanede, katılımcılara çay, simit ve kek ikramlarında da bulunuldu. Engelli vatandaşlara uygun olarak da tasarlanan kıraathanede, ücretsiz internetin yanı sıra pek çok alanda kitap ve ansiklopedinin yer aldığı kütüphane de oluşturuldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Trabzon DHA Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title