Haberler

Trabzon'da "Mazlum Coğrafyalar İçin Dayanışma" Mitingi

Dünyada baskı altında olan insanlara destek vermek amacıyla Trabzon'da "Mazlum Coğrafyalar İçin Dayanışma" mitingi düzenlendi.

Atatürk Alanı'nda Trabzon Sivil İnisiyatif Platformu tarafından düzenlenen mitingde yapılan konuşmalarda Müslüman ülkelerin içersinde bulunduğu durum ele alınırken, ABD ve İsrail aleyhinde sloganlar atıldı. Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından yapılan konuşmalar sırasında göstericiler sık sık "Katil Sisi, Mısır'dan defol", "Mursi'ye selam direnişe devam" "Kahrolsun İsrail, işbirlikçi ABD" şeklinde sloganlar attı. Okunan şiirler ve çalınan müzikler esnasında bazı vatandaşların gözyaşı döktüğü gözlendi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon halkının tarihinin, imanının sesini ve mesajını tüm dünyaya duyurmak istediklerini ifade ederek, "Bu bıkmadan sürecek olan bir mücadeledir. Trabzon halkı her yerdeki zulmün karşısında durdu, durmaya devam edecektir" dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu, her zaman hak ve hürriyetten yana olduklarını ifade ederek, "Zulüm ister Müslüman coğrafyalarda olsun, ister Hıristiyan coğrafyalarda olsun, ister Budist coğrafyalarda olsun hangi coğrafyada olurda olsun insanı nerede ve ne şekilde zulme tabi tutuyorlarsa biz Müslüman olarak her zaman temel hak ve hürriyetlerinin yanındayız mesajını veriyoruz. Bu bakımdan Trabzon sivil inisiyatif oluşumunun her zaman yanındayız ve destekçiyiz. Suriye'de, Filistin'de ekmeksiz bırakılan insanların temel hak ve hürriyetleri, Suriye'de katledilen yavrular, Mısır'da kurşuna dizlen Adeviye Meydanı'ndaki kardeşlerimizin sesi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Mitingde söz alan gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak ise, miting alanındakilerden sigaralarını atmalarını isteyerek, yabancı sigaraya yılda 10 milyar dolar paranın gittiğini söyledi. Dilipak, "Cebinizdeki şeytan otunu atın. Sigaraya verdiğiniz para yılda 10 milyar dolar. Türkiye dünyada başka ülkelere 7 milyar dolarla yardım yapan 4. ülke durumunda. Kahrolsun ABD, iç bir Coco Cola. Böyle bir yere gidemezsiniz, kendinizi kaldırmayın" dedi.

Dilipak'ın sözleri üzerine miting alanındakilerin sigaralarını attığı gözlendi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Abdurrahman Dilipak Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title