Haberler

Trabzon'da Katı Atık Tesisi Karşıtı Miting Yapılacak

Trabzon'un Araklı ilçesinde yapılması planlanan katı atık tesisi karşıtı bir grubun yarın miting düzenleyeceği belirtildi.

Trabzon'un Araklı ilçesinde yapılması planlanan katı atık tesisi karşıtı bir grubun yarın miting düzenleyeceği belirtildi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde, beraberindeki platform üyeleriyle basın açıklaması yapan Araklı Muhtarlar Derneği Turup Platformu Başkanı Hüseyin Şahintürk, ilçedeki Turup mevkisinde, Trabzon ve Rize illeri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliğince (TRABRİKAB) katı atık tesisi yapılmasının planlandığını ifade etti.

Böylece turizm cenneti olan Turup'un katledileceğini savunan Şahintürk,

"Trabzon ve Rize'nin 154 belediyesi, her gün 2 bin çöp kamyonu ile ilçemizden geçerek çöplerini ilçemizin akciğeri olan Turup mevkisine dökecek. Bu, ilçemiz için cinayettir, vahşettir, çevre katliamıdır. İşte bu nedenle ilçemizin geleceği için susmayacağız, kabullenmeyeceğiz. Bir olacağız, diri olacağız" dedi.

Şahintürk, Turup'un Bakanlar Kurulunca "turizm alanı ilan edildiğini" söyleyerek, "Turup'a sahip çıkmak için düzenleyeceğimiz mitinge, Araklı Belediye Başkanımız Recep Çebi, eski belediye başkanlarımız, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve muhtarlar katılacak. Araklı sevdalısı olan herkesi yarın yapacağımız 'Turup Çöp Olmasın' mitingine davet ediyoruz" diye konuştu.

Araklı'daki mitingin yarın saat 12.30'da Balıkhane önünde yapılacağı belirtildi.

- TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Trabzon Araklı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title