Haberler

Trabzon'da Kasaplar ve Lokantalar Denetlendi

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, kasapları ve lokantaları denetlediği bildirildi.

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, kasapları ve lokantaları denetlediği bildirildi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı yazılı açıklamada, yaz sezonunun gelmesiyle artan turist yoğunluğunu da düşünerek, denetimleri artıracaklarını belirtti.

Vatandaşların sağlığının her şeyden daha önemli olduğunu vurgulayan Genç, şunları kaydetti:

"Temizlik ve sağlık konusunda hiçbir şekilde müsamaha göstermemiz mümkün değildir. Bundan taviz vermemiz söz konusu bile olamaz. İlgili mevzuat gereği kasapları ruhsat, etlerin damgalı olup olmadığı ve iş yerlerinin gerekli temizlik koşullarını taşıyıp taşımadıkları konusunda denetliyoruz. Damgasız et satan kasaplar hakkında gerekli işlemleri yapıyoruz. Devletimiz birkaç yıl önce damgasız et satılmayacağına dair yönetmelik çıkarmıştı. Bu da bizim işimizi bir hayli kolaylaştırıyor."

Genç, üzerinde damga bulunmayan etlerin kaçak olduğuna işaret ederek, "Hem zabıta ekiplerimiz hem de Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz bu hususlara özellikle dikkat ediyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Metin Genç Ortahisar Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title