Haberler

Trabzon'da İnşaat ve Emlak Sektörü Bir Araya Geldi

Güncelleme:

Trabzon'da inşaat ve emlak sektörünün temsilcileri istişare toplantısında bir araya geldi.

Trabzon'da inşaat ve emlak sektörünün temsilcileri istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantıda inşaat ve emlak sektöründe yaşanan gelişmeler görüşülerek sektörel sorunlar ve yapılması gerekenler ele alınarak fikir alış-verişinde bulunuldu.

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (TESOB) yapılan toplantıda konuşan Trabzon İnşaatçılar Odası ve Trabzon Faal Emlakçılar Derneği Başkanı Ayhan Taflan, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin son yıllarda özellikle Arap turistlerin ilgisini çektiğini belirterek bölgeye Arap yatırımcıların da ilgi gösterdiğini söyledi. Bölgeyi gezen Arap turistlerin bölgeden aynı zamanda konut sahibi olmak ve yatırım yapmak istediğini belirten Taflan "Özellikle Arap ülkeleri yatırımcılarının bölgemize yatırım yapmaları beklenmektedir. Bölgemizde yapılan ve yapılmakta olan konutlara Arap ülkeleri vatandaşlarının ilgisi olduğu gözlenmektedir. Trabzon inşaat ve emlak sektöründe faaliyet gösteren bizlerin Arap ülkeleri vatandaşlarına konut alırken yardımcı olmamız ve Arap şirketleri ile bağlantı içinde olup piyasada iş ve para sirkülasyonunu sağlamamız gerekmektedir. Bu anlamda inşaat ve emlak sektöründe faaliyet gösteren firmaların Arapça bilen tercüman istihdam sağlamasında büyük yarar olduğu düşünüyorum" dedi.

MAKETTEN SATIŞTA DİKKAT EDİLECEK KONULAR

Üretilen maket projelerinden konut alacak herkesin dikkat etmesi gereken hususlar konusunda da uyarılarda bulunan Taflan "Kesinlikle iç mekan özelliklerine, kullanılacak malzemelere, yapılacak sözleşmeye dikkat edilmesi gerekmektedir. Daire teslim aşamasında sözleşme maddelerinin gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği ve kullanılacak malzemelere ilişkin maddeler incelenmelidirler.

İnşaat halinde olan, yapı kullanma izin belgesi alınmamış inşaattan konut alırken kesinlikle kat irtifakı tapusu olup olmadığına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde konut alımından uzak durulmalıdır.

Her önüne gelenin müteahhit olduğu inşaat yaptığı bu dönem içinde imalata projeye dikkat edilebileceği gibi inşaatı yapacak olan müteahiti de en iyi şekilde analiz etmek gerekmektedir" diye konuştu.

AYAKÇI EMLAKÇILARDAN UZAK DURUN

"Emlak alacak olan vatandaşların 'ayakçı' diye tabir ettiğimiz kayıt dışı çalışanlardan uzak durmaları gerekmektedir" diyen Taflan, uyarılarını şöyle sürdürdü:

"Maalesef, yaptığımız araştırmalarda bazı vatandaşların emlak danışmanını tercih etmektense site kapıcısı, farklı meslek gruplarında esnafların camlarına asılan ilanları tercih edebiliyorlar. Bu doğrultuda yaptıkları alış-verişler de maddi ve manevi olarak bir takım sorunlar yaşamaktadırlar. Gayrimenkul yatırımı yapacak olan kişilerin ilgili ve mükellef olan emlak danışmanlarını tercih etmeleri ve yapacak oldukları her alış-verişte kesinlikle ön sözleşme yapmaları, sözleşme yapmadan alış-veriş yapmamalarını önermekteyiz. En önemli dikkat edilmesi gereken husus ise gayrimenkulünü satacak olan kişinin emlak ofisine sözleşme karşılığı satış bedelini yazarak satış yetkisi vermesi en doğru olanıdır. Yapılan bu sözleşme gereği belirtilen rakamın üzerinde değişken bir fiyat tespit edildiği takdirde, yapmış oldukları o sözleşme doğrultusunda hukuki anlamda hakkını arayıp elde edilmiş olan haksız kazancın iadesini alabilirler. Bunun içindir ki emlak ofisine gayrimenkuller verilirken kesinlikle sözleşme yapılmalıdır." - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğu Karadeniz Bölgesi Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title