Haberler

Trabzon'da 'Hasat Şenliği'

Trabzon'da, hasat şenliği gerçekleştirildi.

Trabzon'da, hasat şenliği gerçekleştirildi.

Trabzon Ticaret Borsası (TTB), İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde uygulanan, "Fındıkta Verimi ve Kaliteyi Artırma" projesi kapsamında, Yomra ilçesine bağlı İkisu Mahallesi'nde oluşturulan örnek bahçede fındık sezonunun açılışı dolayısıyla şenlik düzenlendi.

Hasat şenliğine Vali Yücel Yavuz, İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay, TTB Başkanı Eyyüp Ergan, diğer ilgililer ve üreticiler katıldı.

Üreticilerle sohbet eden Vali Yavuz, bir süre fındık topladı.

Bölge insanı için fındığın önemli bir geçim kaynağı olduğunu vurgulayan Yavuz, başarılı bir projenin neticesini görmek üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Yavuz, projenin, fındığa emek verilmesi ve bilimin de işin içine katılması ile iyi bir netice alınabileceğini gösterdiğini belirtti.

Türkiye'nin, dünyada en çok fındık üretimi yapan ülke olduğunun altını çizen Yavuz, "Fındıkta kaliteyi ve verimi arttırmak, aynı alandan daha çok verim almak için kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve konuya taraf olan herkes iyi niyetli bir şekilde projeye dahil oldu. Yapılan çalışmaların neticesinin iyi olduğunu görüyoruz." dedi.

Yavuz, projeye katılan üreticilere teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Trabzon Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title