Haberler

    Trabzon'da Büyük Çöküş

    Çalımbay ile birlikte ligin ilk yarısında sadece bir yenilgi alıp, liderle aradaki farkı bir ara 5’e düşüren bordo-mavililer, son 11 haftada sadece 14 puan toplayıp, Avrupa umutlarını iyice azalttı.

    Trabzonspor'un ilk yarıdaki performansıyla, ligin ikinci devresindeki sonuçları oldukça farklılık gösterdi. Bordo-mavililer, son haftalarda yaşadığı kayıplarla ligin en fazla kaybedenleri arasında yer aldı.
    Ersun Yanal ile yollarını ayırdıktan sonra göreve gelen teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde çıkışa geçen bordo-mavililer, 16. hafta sonunda lider Medipol Başakşehir ile puan farkını 5'e düşürürken, Çalımbay, ligin ilk yarısında sadece bir yenilgi gördü.
    İlk 16 hafta sonunda 28 puanla 1,75 puan ortalaması tutturan Karadeniz ekibi, daha sonraki dönemde ise istediği sonuçları almakta güçlük çekerek 11 maçta 14 puan toplayabildi. Trabzonspor, bu dönemde 1,27 puan ortalamasıyla lider Galatasaray'ın 15 puan gerisinde kaldı, 42 puanla 5. sırada yer alarak Avrupa sevdasını neredeyse rafa kaldırdı.
    Trabzonspor, ikinci yarının ilk maçında Ziraat Türkiye Kupası'nda 1-0yenildiği Atiker Konyaspor'u rövanş maçında konuk etti. Bordo-mavililer, bu karşılaşmada da rakibi ile 1-1 berabere kalarak, kupaya veda ederken taraftarlarını da hayal kırıklığına uğrattı. En son 2009-10 sezonunda 5 Mayıs 2010 tarihinde oynanan final maçında Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine taşıyan Trabzonspor'un kupa özlemi de 8 yıla çıktı.
    ]
    ]
    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Rıza Çalımbay Ersun Yanal Trabzonspor Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title