Haberler

Trabzon'da '1. Maçka-sumela Rafting Şenliği' Düzenlendi

Trabzon'un Tarihi ve Turistlik İlçesi Maçka'nın Tanıtımına Yönelik Faaliyetler Kapsamında Düzenlenen '1. Maçka-sümela Rafting Şenliği'ne Katılan Vali Nuri Okutan, Değirmendere Üzerinde Rafting Yaparken Başarılı Hareketleriyle de Gösteriyi İzleyenlerden Alkış Aldı.

Trabzon'un tarihi ve turistlik ilçesi Maçka'nın tanıtımına yönelik faaliyetler kapsamında düzenlenen '1. Maçka-Sümela Rafting Şenliği'ne katılan Vali Nuri Okutan, Değirmendere üzerinde rafting yaparken başarılı hareketleriyle de gösteriyi izleyenlerden alkış aldı.

Maçka Belediyesi'nin sponsorluğunda Değirmendere Deresi üzerinden yapılan ve Çatak mevkiinden başlayarak ilçe merkezinde son bulan rafting gösterisinde Artvin'in Yusufeli ilçesi Çoruh Rafting Takımı sporcuları ve yöre halkı ile birlikte toplam 40 sporcu yer aldı. Dört botla yapılan rafting şenliğine, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç ve çok sayıda kişi de katıldı.

Şenlikte bir konuşma yapan Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, "Maçka'da turizmi çeşitlendirmek adına bir rafting gösterisi düzenledik. Geçen sene bir deneme yapmıştık. Ama bu sene 1. Maçka-Sümela Rafting Şenliği ile başlayarak bunu devam ettireceğiz. Trabzon'un doğa, tarih ve yayla turizmi açısından en gelişmiş ilçesi olan Maçka'yı bu tür sportif faaliyetlerle daha fazla tanıtmayı ve böylece ilçede turizmin gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz" dedi.

Daha sonra 4 botla yapılan rafting gösterisi başladı. Rafting elbiselerini giyerek sporcularla birlikte botlara binen Vali Nuri Okutan, Değirmendere Deresi üzerinde heyecanlı anlar yaşadı. Güçlü akıntıda kürek çeken ve takım arkadaşlarıyla birlikte yol almaya çalışan Vali Okutan'ın başarılı hareketleri gösteriyi izleyenlerden bol alkış aldı.

Vali Okutan rafting sonrası yaptığı açıklamada, "Çok güzel bir parkur. Ben Siirt'te, Sakarya Melen Çayı'nda rafting yaptım. Burası da en az onlar kadar zevkli bir parkur. Bu sporların Trabzon'a yeni bir boyut kazandıracağını inanıyorum. Bütün gençlerin şimdiden rafting, yamaç paraşütü ve kano sporlarını yapmaları için hazırlanmalarını istiyorum. Muhakkak bu sporları hep birlikte yapalım ki zevki çıksın. Bu tür sporlar Trabzon insanına, Karadeniz insanına da uygun sporlardır. Herkesi bu sporları yapmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Vali Okutan, yamaç paraşütü, rafting ve kano sporlarının geliştirilmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Turizm ve Kültür Müdürlüğü yetkililerine de talimat verdi. Rafting ve kano sporlarının yaygınlaştırılması için spor kulüplerinin kurulmasını isteyen Vali Okutan, kulüplerin şimdiden harekete geçmesini istedi.

(EK-MU-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title