Haberler

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden, CHP Milletvekili Pekşen'e Cevap

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in geçtiğimiz günlerde Boztepe ve Çukurçayır mahallelerine yaptığı ziyaretlerde Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik eleştirilerine cevap geldi.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in geçtiğimiz günlerde Boztepe ve Çukurçayır mahallelerine yaptığı ziyaretlerde Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik eleştirilerine cevap geldi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Trabzon Milletvekilinin dile getirdiği konuyu ilgili makamlara hiç sorup öğrenmemesini halkımızın takdirine bırakıyoruz. Sayın Haluk Pekşen'in Boztepe yoluyla ilgili söyledikleri de maalesef bunun bir örneğidir. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak Boztepe'ye ulaşımı sağlayan 3 ayrı yolun planlaması tamamlanmıştır: 1. yolun birinci etabı olan Yavuz Selim Bulvarı-Eski Doğum Hastanesi bağlantı yolu olan 700 metrelik kısım 1 ay içinde hizmete açılacaktır. Eski Doğum Hastanesi-Çukurçayır kısmının kamulaştırmasına 2016'da başlanacaktır. 2. yol, mevcut yolun, Kanuni Bulvarı Gözaçan Camii kavşağından başlayıp genişletilmesi suretiyle Çukurçayır Mahallesi'ne bağlanmasıdır. Bununda imar planlaması yapılmış ve istimlak hazırlığı sürmektedir. 3. yol, Değirmendere eski Erzurum Yolu kavşağından Çukurçayır Mahallesi'nde Kanuni Bulvarı'na bağlanan yeni bir yol yapılması planlanmıştır. Kaldı ki yapımı devam eden Kanuni Bulvarının projesi incelendiğinde bu bulvarın Boztepe Tüneli geçtikten sonraki bağlantısı ile Çukurçayır yol problemini çözeceği açıktır. Sayın milletvekilinin Boztepe'de bulunan turistik tesis alanının şaibeli bir şekilde ihaleyle yandaş firmaya verildiği iddialarını hukuk ve kamuoyu önünde ispata davet ediyoruz; Bunu ispatlamazsa herkes nezdinde iftiracı durumuna düşer. Aynı vekil ihalenin mahkemelik olduğunu da söyleyerek gerçekleri saptırmaktadır. Ülkemizde ve şehrimizde turizm yatırımları için ücretsiz yer tahsisleri yapılırken Trabzon Büyükşehir Belediyesi söz konusu turizm alanını 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 36. maddesine göre halk adına Belediyenin arsasının bedelini gözeterek ihaleye çıkarmıştır. İhale sonucu parsel Belediye Encümeninin 22.10.2013 tarih ve 1309 sayılı kararı ile 11 milyon 50 bin TL bedel ile satılmıştır. İhalenin iptali için herhangi bir dava açılmamıştır. Boztepe'deki otel yeri ile ilgili ihale dışında açılmış iki dava bulunmaktadır. Bunlardan birincisi çay bahçesindeki işgalcinin yerinden çıkmamak için imar planı iptali ile ilgili açtığı davadır. İkincisi ise Belediyemiz Meclisinin taşınmazın satışına ilişkin kararının iptali için ASKF'nin açtığı davadır. Her iki dava Belediyemiz lehine sonuçlanmış olup ilgililerince temyiz edilmiştir. Öte yandan, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Boztepe'ye yeni bir futbol sahası kazandırılması için gayret etmektedir. Milletvekilinin tüm bu gerçeklere rağmen iddialarının yorumunu vatandaşlarımızın takdirine bırakıyoruz" denildi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haluk Pekşen Çukurçayır Boztepe Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title