Haberler

Trabzon: Beşikdüzü Osb'de Başvurular Değerlendiriliyor

Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'nde Bulunan ve Alt Yapı İnşaatı Tamamlanan Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi'nde (Osb), Arsa Tahsisiyle İlgili Çalışmaların Devam Ettiği Bildirildi.

Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'nde bulunan ve alt yapı inşaatı tamamlanan Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB), arsa tahsisiyle ilgili çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren, 2007'nin Ocak ayında sona erecek olan bedelsiz arsa tahsisi uygulamasından yararlanmak için sanayicilerin acele etmelerini istedi. Kasım ayı sonunda yapılacak olan Beşikdüzü OSB Mütevelli Heyet Toplantısı'nda değerlendirilecek olan başvurular için yatırımı öngören sanayicilerin müracaatlarını bir an önce yapmalarını isteyen Eren, "Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımcıların fabrika inşaatlarına başlayabilmeleri için arsa tahsislerine başlandı. Bugüne kadar Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgemiz'de 12 adet firmaya arsa tahsisi yapıldı. Müracaatlar değerlendirilme aşamasında. Yatırımcıların Kasım sonuna kadar müracaat yapmalarında fayda var. Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi'nde sınırlı sayıda kalan parsellerin sahiplerini bulacağı değerlendirme toplantısında sanayicilerin öngördükleri projeler değerlendirilecek. Mütevelli Heyet arsa tahsisini başvurularda belirtilen projelerin bölge ekonomisine azami katkısı olanlarına öncelik verecektir" dedi.

Başkan Eren, bölgede yatırım yapmak isteyen girişimcilerin sınırlı sayıdaki parsellerden edinebilmeleri için, Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü'nden alacakları Yatırım Bilgi Formu'nu doldurarak talepte bulunmalarının yeterli olacağını kaydederek, "Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi'nin en büyük sorunu olan ve Bölgeyi Devlet Karayolu'na bağlayacak yolun çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İhale kapsamında olan iç yollar, içme ve kullanma suyu, drenaj, kanalizasyon gibi işlerin 2007 yılı başında tamamlanacak. Organize Sanayi Bölgeleri, ülkemizde sanayi yatırımlarının yapılanmasında ve işletmelerin verimliliklerini arttırmasında kritik bir görev üstleniyor. Üretim faaliyetlerinin verimli bir şekilde yürütülmesi için gerekli olan kamu hizmetlerinin girişimcilere ulaşmasında ve altyapı hizmetlerinin nitelikli ve ucuz olarak sağlanmasında önemli işlevleri yerine getiren Organize Sanayi Bölgeleri, son yıllarda Türkiye ve bölge ekonomisi için her zamankinden daha önemli bir hale gelmiştir" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title