Haberler

Trabzon: Başkan Albayrak Adliyede İfade Verdi

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir'in, bir gazetede Trabzonsporlu futbolculardan Fatih Tekke'nin Zigana Dağı'na götürülerek kurşunlanması olayını bildiği halde gizlediği yönünde çıkan haberler üzerine açtığı davada, Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak tanık olarak dinlendi.

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir'in, bir gazetede Trabzonsporlu futbolculardan Fatih Tekke'nin Zigana Dağı'na götürülerek kurşunlanması olayını bildiği halde gizlediği yönünde çıkan haberler üzerine açtığı davada, Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak tanık olarak dinlendi.

Trabzon 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, söz konusu haberi yapan davalı Sabah Gazetesi muhabiri Ahu Bozlar ile Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak tanık olarak ifade verdi. Albayrak, mahkemede verdiği ifadede, Trabzonspor Kulübü Başkanı olduktan sonra zaman zaman bulunduğu ortamlarda, halk arasında ve gazetelerde bu tür tehdit olaylarının anlatıldığını belirterek, "Ancak gazetede belirtildiği şekliyle tehdit var. 'Vali tarafından tedbir alınmadı' hususu doğru değildir. Bu mevzuyla ilgili ulusal basında çıkan ve yine dava konusu edilen Sabah Gazetesi'ndeki yazı nedeniyle il valisi olan davacı yıpranmış ve sıkıntı çekmiştir. Bu tehdit olayıyla ilgili olarak adli süreç başlamadan önce benim il Valisi Hüseyin Yavuzdemir ile herhangi bir görüşmem olmamıştır. Ancak daha sonra bu futbolcuların araçlarının kurşunlanması olayı oldu. Ben bunun üzerine 10 dakika sonra vali beyi aradım, hemen olaya müdahale edildi" dedi.

Ahu Bozlar'ın kendisini telefonla aradığını ve sözkonusu kurşunlama olayından bilgisi olup olmadığını sorduğunu da anlatan Albayrak, "Konuyla ilgili bilgim olup olmadığını sordu. Valiyle görüşüp görüşmediğimi sordu. Ben sonuçta hem valiyle hem sporcularımla sık sık görüştüğümü kendisine beyan etmiştim. Yılbaşı gecesi benim bu konuyla ilgili olarak vali beyle görüşmem olmamıştır. Zigana'daki kurşunlama olayıyla ilgili olarak hem vali hem de sporcularımla ilgili bir konuşmam olmamıştır. Haberi yapan Ahu hanım beni aradığında birinci kurşunlama olayıyla ilgili bir bilgim olmadığını, ikinci kurşunlama olayını futbolcularımdan duymam üzerine valiyi ve futbolcularımı aradığımı söylemiştim. Zigana'da önceki kurşunlama olayıyla ilgili bir bilgim yoktur" diye konuştu.

Albayrak, futbolcularının araçlarının evlerinin önünde kurşunlanması olayı sonrasında futbolcuların kendisini aradığını da kaydederek, "Bende bunun üzerine vali beyi aradım. Ayrıca Fatih Tekke ile il valisinin yılbaşı gecesinde telefonla görüşmeleri iddiasını değerlendirirsek, ben o anda orada değildim, haberim yoktur. Haber konusu yapılan hususlarla ilgili valinin bu konuda 20 gün önceden kurşunlama olayları dahil olayları önceden bildiği ve bu konuda önlem almadığı konusunda bir bilgim yoktur" şeklinde konuştu.

Davalı muhabir Ahu Bozlar ise, haberi o dönemde aranan ancak İstanbul'da bulunan olayların zanlısı Hakan Süleyman'dan aldığı bilgiler üzerine yaptığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Kendisiyle görüştüm. Fatih Tekke Zigana'da iken kurşunlanması olayını vali beyin bildiğini ancak bir işlem yapmadığını, yine Hakan Süleyman'ın iddialarından yola çıkarak araştırdım ve görüşmeler yaptım. Fatih Tekke'nin ayağından kurşunlanması olayı üzerine vali beyi aradığını, vali beyden önce bağlı bulunduğu Trabzonspor Kulüp Başkanı'na bilgi verdiğini ve daha sonra vali beyi aradığını yine Hakan Süleyman'dan ve o gece telefonla görüşen vali haricindeki taraflardan öğrendim. Bunlar da Trabzonspor Kulüp Başkanı Nuri Albayrak ve Fatih Tekke'dir. Dolayısıyla ben bu haberi gazetede yayınlatmadan önce doğruluğu yönünde araştırdım."

Mahkeme Başkanı Sevim Çakırbay, davalı tarafından sunulan CD'lerin çözümünün Emniyet Müdürlüğü'nden temin edilecek bilirkişiye inceletilmesini isterken, duruşmayı 12 Ekim 2006 tarihine erteledi.

Duruşma sonrasında Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, herhangi bir açıklama yapmadan adliyeden ayrılırken, Vali Hüseyin Yavuzdemir'in avukatı ve Trabzon Barosu Başkanı Mehmet Şentürk ile aracına binmeden bir süre sohbet etti.

30 Ocak gecesi Trabzonsporlu futbolcular Gökdeniz Karadeniz ve Fatih Tekke'nin araç ve işyerlerinin kurşunlanması olayını gerçekleştirdiği iddiasıyla tutuklanan şahıslardan Hakan Süleyman'ın, bu olaydan bir süre önce futbolculardan Fatih Tekke'yi Zigana Dağı'na çıkartarak takım arkadaşı Gökdeniz Karadeniz'in yasadışı bahis olayına karıştığı iddiasıyla haraç istediği ve bunu kabul etmeyen Fatih Tekke'nin ayaklarına kurşun sıktığı iddia edilmişti. Sözkonusu olay o dönemde basında yer almış ve Vali Hüseyin Yavuzdemir'in olayı bildiği halde gizlediği iddia edilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title