Haberler

Trabzon: Bakanlar Özak Ve Eker, Birlikte Temel Attı

Trabzon Dünya Ticaret Merkezi tarafından yaptırılan otel ve alışveriş merkezinin temeli, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in de katılımıyla düzenlenen törenle atıldı.

Trabzon Dünya Ticaret Merkezi tarafından yaptırılan otel ve alışveriş merkezinin temeli, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in de katılımıyla düzenlenen törenle atıldı.

Trabzon'un Yomra İlçesi'ne bağlı Kaşüstü Beldesi'nde Dünya Ticaret Merkezi kompleksi içerisinde Akfen Holding tarafından yapılacak Trabzon Novotel ile Sümela İnşaat Turizm İşletmecilik Sanayi A.Ş. tarafından yapılacak Trabzon Alışveriş Merkezi'nin temeli Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in de katılımıyla düzenlenen törenle atıldı. Törende konuşan Bakan Özak, Trabzon'un coğrafyası itibarıyla uluslararası ticaret açısından çok önemli bir konumda olduğunu belirterek yapılacak otel ve alışveriş merkezinin kentin bu özelliğinin daha da pekiştirilmesine katkıda bulunacağını söyledi. Hükümetin bölgeye ve Trabzon'a özel bir önem verdiğini de dile getiren Bakan Özak, "Gerek ticaretin geliştirilmesi, gerekse altyapının tamamlanması için ulaşım imkanlarının iyileştirilmesinden organize sanayilerin geliştirilmesine, yeni yatırım alanlarının oluşturulmasından ve alternatif gelişme eksenleri yaratılmasına kadar bir dizi çalışmayı bölge insanımızın hizmetine sunmaktayız" dedi. Trabzon insanının uzun yıllardır sahip olduğu ticaret vizyonunu geleceğe taşıyacak birikime sahip olduğuna da işaret eden Bakan Özak, "Bu bağlamda Trabzon'un hem bölgenin, hem de ülkenin geleceğinde etkili rol oynayacağından şüphemiz yoktur. Burada yapılacak otel ve alışveriş merkezinin de ilin ve bölgenin gelişmesi açısından çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ise, iş imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle Trabzon ilinin sürekli göç verdiğini kaydederek yeni yapılacak yatırımların kentin ekonomisine ve istihdama olumlu katkılar yapacağını ifade etti. Törende daha önce konuşan ve "Dünyada tarımla kalkınmış bir ülke yoktur" diyen CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzeçebi'ye cevap veren Bakan Eker, Danimarka ve Yeni Zelanda'nın ekonomik kalkınmasında tarım ve hayvancılığın çok önemli bir yer tuttuğunu da ifade etti.

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir de, kentin ekonomisinde ticaretin yüzde 18.2 ile ilk sırada geldiğini, onu yüzde 17.7 ile tarım, yüzde 14 ile de sanayinin takip ettiğini belirterek, "Ancak öyle bir sektör geliyor ki bundan sonra bu sektör Trabzon ekonomisinde çok önemli bir yer tutacaktır. Bu da turizm sektörüdür. Karadeniz Sahil Yolu tamamlandığında yılda 8-10 milyon turistin bölgeye gelmesi beklenmektedir. Dünya Ticaret Merkezi tarafından yaptırılan otel ve alışveriş merkezi de Trabzon'un turizm ve ticaretinde büyük açılımlara neden olacaktır. Eğer kongre ve fuarlar merkezi olmak istiyorsak, konaklama imkanlarımızı da geliştirmek zorundayız. Bu bakımdan Doğu Karadeniz sahillerinde hızla 5 yıldızlı oteller yapılmalıdır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından törene katılanlara, yaptıkları katkılar dolayısıyla plaket verildi. Törenin sonunda Akfen Holding tarafından yapılacak Trabzon Novotel ile Sümela İnşaat Turizm İşletmecilik Sanayi A.Ş. tarafından yapılacak Trabzon Alışveriş Merkezi'nin temeli, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in tarafından dualar eşliğinde birlikte atıldı. Törene Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, bazı Trabzon milletvekilleri, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Sümela İnşaat Turizm İşletmecilik Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cevahir ile çok sayıda kişi katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title