Haberler

Trabzon: Bakan Coşkun'un Trabzon Ziyaretinin Ardından

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Şadan Eren, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un hafta sonu odalarına yaptığı ziyaret sonrasında, 27 Ağustos 2006 tarihinde basında yer alan haberlere açıklık getirmek ve kamuoyunun yanlış bilgilenmesini önlemek için açıklama yapmayı uygun gördüklerini söyledi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Şadan Eren, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un hafta sonu odalarına yaptığı ziyaret sonrasında, 27 Ağustos 2006 tarihinde basında yer alan haberlere açıklık getirmek ve kamuoyunun yanlış bilgilenmesini önlemek için açıklama yapmayı uygun gördüklerini söyledi.

Bakan Coşkun'un 26 Ağustos 2006 Cumartesi günü odalarını ziyaret ettiğini kaydeden Eren, "Kendisine Trabzon'un sorunları, yapılan çalışmalar, yarım kalan işler ve bakanlıktan beklentilerimiz konusunda ayrıntılı bilgi sunulmuştur. Toplantı esnasında sayın Coşkun'dan, Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi'nin tamamlanması, Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi'nin eksikleri ve Teknopark konularında destek sözü alınmıştır. Sohbet toplantısında ayrıca; fındık sorunu gündeme gelmiş ve fındığın yalnız Karadeniz'in sorunu değil tüm ülkenin sorunu haline geldiği, üreticinin mağduriyeti vurgulanarak kendilerine şu açıklamalar yapılmıştır; 'Fındıkta uzun vadeli, güvenilir, kalıcı, üreticinin hakkını verecek, tüccar ve ihracatçıyı koruyacak, mağdur etmeyecek, yurtdışında fındık tüketen sanayicilerin kaygılarını azaltacak bir politika izlenmelidir. Fındık fiyatlarının istikrarlı bir aralığa oturtulması önem arz etmektedir. Önemli gelişmeler olarak kabul ettiğimiz lisanslı depoculuk, ürün borsaları ve Fındık Konseyleri'nin bu yıl yetişmeyeceği göz önünde tutularak, her halükarda diyalog içinde Fiskobirlik depolarından faydalanarak bu sezonki arz fazlasının emniyet stoku olarak bir şekilde alınması gerekmektedir. Bu konular ayrıca son günlerde odamızı ziyaret eden tüm bakanlarımıza da arz edilmiştir.'" diye konuştu.

"Daha sonra, sayın bakanının ziyaret programı kapsamında Ticaret Borsası'na geçilmiş, orada Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Salih Erdem'in de bulunduğu toplantıda, aynı kapsamdaki konuşmalara sohbet havasında devam edilmiştir" diye devam eden Başkan Eren, "Toplantıların tümü sayın Ali Coşkun'un nezaket ziyaretinden ibaret olup, basına yansıtıldığı gibi bir zirve yada herhangi bir karar toplantısı olarak gerçekleşmemiştir. Sayın Ali Coşkun tarafından açıklanması gereken bir konu gündemde olsa idi zaten önce bakanımız, sonra da odamız ve borsamız müştereken bir açıklama yapardı" ifadelerini kullandı.

"Sayın bakan, görüşmelerde fındık konusunda yalnızca diyalogun gerekli olduğunu, Fiskobirlik depolarının kullanılmasına ihtiyaç duyulduğunu, Fiskobirlik'in bu konuda yardımcı olması gerektiğini, bu toplantıda fındık konusunda hiçbir yorum yapmayacağını, konunun bizzat başbakan tarafından takip edildiğini açılamışlardır" diyen Eren, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Fındık konusunda başbakanın başkanlığında bir kurul oluşturulduğu ve bu kurulda hangi bakanların yetkili olduğu da hepinizin malumlarıdır.

Münferit açıklamalar, sorunu çözülmüş gibi göstermek ve kamuoyunu yanıltmak kimseye bir fayda sağlamayacağı gibi, yeni sorunlar yaratarak gündemi değiştirecektir. Bu kadar hassas, bölge insanını ve ülke ekonomisini bu denli etkileyen bir konuda açıklama yapılırken daha dikkatli olmak gerektiğine inanıyoruz. Toplantıda bahsi geçmeyen konuları basının ve kamuoyunun gündemine taşımak, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olarak anlayışımıza, prensiplerimize uymadığı gibi, bizler de toplantılarda yer aldığımız için söz konusu açıklamaya muhatap tutulduğumuzdan bu basın duyurusu odamızca gerekli görülmüştür."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title