Haberler

Trabzon: Anavatan Trabzon İl Başkanı Aksoy'un Basın Toplantısı

Anavatan Partisi Trabzon İl Başkanı Fahrettin Aksoy, ülkede bazı kesimler tarafından laiklik ve inanç istismarı yapıldığını belirterek, "Bugün bu ülkede insanlara, bir araya gelerek ülkenin gelişimi için siyaset yapılması yönündeki kültürü öğreten ANAVATAN'dır" dedi.

Anavatan Partisi Trabzon İl Başkanı Fahrettin Aksoy, ülkede bazı kesimler tarafından laiklik ve inanç istismarı yapıldığını belirterek, "Bugün bu ülkede insanlara, bir araya gelerek ülkenin gelişimi için siyaset yapılması yönündeki kültürü öğreten ANAVATAN'dır" dedi.

Aksoy, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, yerel ve ulusal konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) büyük bir çoğunlukla iktidara geldiğini, bu açıdan Anavatan Partisi'ne benzetildiğini ve halkta da bu yönde bir beklentinin oluştuğunu belirten Aksoy, aradan geçen zamanın bu beklentileri boşa çıkardığını söyledi. İktidarın, 57. hükümetle başlayan istikrar programına devam ederek bunun meyvelerini topladığını, ekonomide görülen başarıların altında yatan ana nedenin de bu olduğunu savunan Aksoy, ekonominin üretim ayağının iyi işlememesi nedeniyle işsizliğin önlenemediğini ve gelir dağılımında büyük adaletsizliklerin ortaya çıktığını ifade etti. Türkiye'de orta direğin yok olmaya yüz tuttuğunu belirten Fahrettin Aksoy, ülkede milli gelirin yüzde 80'lik kısmının yüzde 20'lik bir kesim tarafından paylaşıldığını, kalan yüzde 80'lik kesimin ise yüzde 20'lik kısmı tükettiğini kaydederek, bunun bir an evvel düzeltilmesi gerektiğine işaret etti.

Türkiye'de siyaset kurumunun çözüm üretir hale getirilmesi gerektiğini söyleyen Aksoy, "Bunun için Siyasi Partiler Kanunu ve seçim sistemi değiştirilerek toplumun bütün kesimlerinin Meclis'te temsilinin sağlanması gerekir. Buna bağlı olarak siyaset kurumunun çözüm üretir hale getirilmesi gerekir" dedi.

Ülkede yaşanan istikrarsızlıkların en önemli nedenlerinden birinin mevcut siyasal yapılanma olduğunu ve bir an önce başkanlık sistemine geçilmesinin bu anlamda çok faydalı olacağını savunan Aksoy, bunun yapılamaması durumunda cumhurbaşkanının iki turlu bir seçim sistemiyle halk tarafından seçilmesinin doğru olacağını söyledi.

Türkiye'de bazı kesimlerce laiklik ve inanç istismarı yapıldığını, bunları kullanan siyasi yapılar olduğunu dile getiren ANAVATAN İl Başkanı Fahrettin Aksoy, "Bu noktada vatandaşımızı uyarıyoruz. Bu ülkenin anayasası, sistemi, bayrağı bellidir. Bu yapıyı herkes savunmak zorundadır. Bu sadece CHP'nin, AK Parti'nin, ANAVATAN'ın veya bir başka partinin değil hepimizin işidir. Ülkemizin birliği, dirliği hepimiz için önemlidir" diye konuştu.

CHP'nin ülkede farklı görüşleri bir araya getirerek ortak bir zemin arayışı için sağa açılma siyasetini de değerlendiren Aksoy, "Bu işin bayraktarlığını en son yapacak olanlardan biridir CHP bana göre. Bugün bu ülkede insanlara, bir araya gelerek ülkenin gelişimi için siyaset yapılması yönündeki kültürü öğreten ANAVATAN'dır. Biz de şunu söylüyoruz. Biz, sosyal demokratlar da dahil olmak üzere toplumun bütün iyi unsurlarının teveccühüne mazhar olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title