Haberler

Trabzon: 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Trabzon'da düzenlenen törenle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Trabzon'da düzenlenen törenle kutlandı.

Kutlamalar, sabah Trabzon Valiliği önündeki tören alanında Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra törene geçildi. 48. İç Güvenlik Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahadır Uçkan, Vali Hüseyin Yavuzdemir ve Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, üstü açık askeri araçla tören birliklerini denetleyerek halkın bayramını kutladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına 30 Ağustos'un anlam ve önemini belirten konuşmayı 48. İç Güvenlik Tugay Komutanlığı'nda görevli Piyade Kurmay Yüzbaşı Ekrem Küçükberber yaptı. Doğu Karadeniz Bölgesi'nde belgesel çekimi için bulunan Alman BRT televizyonu da törenleri görüntülerken, törene sıcak hava nedeniyle geçtiğimiz yıllara göre vatandaşlar ilgi göstermedi. 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili okunan şiirlerin ardından asker, öğrenci ve gazilerin katıldığı geçit töreni yapıldı. Geçit töreni sonrasında kutlama töreni sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title