Haberler

Trabzon: 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali İçin En Güçlü Aday Türkiye

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali'ne Trabzon'un ev sahipliği yapma şansının arttığını söyledi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali'ne Trabzon'un ev sahipliği yapma şansının arttığını söyledi.

Trabzon'da yayımlanan yerel Türksesi Gazetesi'nin 31. kuruluş yıldönümü nedeni ile bu gazeteye bir ziyarette bulunan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, 2011 yılında yapılacak olan Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali'ne aday olan Türkiye'de, Trabzon'un bu festivale ev sahipliği yapma şansının arttığını belirterek, "Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği Başkanı, İtalyan'dı. Cenova kenti de festival için aday kentti. Şimdi komitenin başında İrlandalı bir başkan var, o nedenle Trabzon'un 2011 yılında yapılacak festivale ev sahipliği yapma şansı diğer ülkelere göre daha fazla" dedi.

48 Avrupa ülkesinin, 2011 yılında yapılacak olan festivale ev sahipliği yapacak olan ülke için oy kullanacağını belirten Atalay, "48 Avrupa ülkesi, bu organizasyonda ev sahipliği yapacak il için oy kullanacak. Bu oyunları yapmayan iki ülke var. Biri Türkiye, diğeri ise Lotanya. Bu da avantajımız. Geçmişte diğer ülkeler çok sayıda organizasyon almasına rağmen biz alamadık. Letonya'nın adaylığı zayıf. Ulaşım da gözönünde bulunduruluyor. Aday ülkeler arasında Hollanda ve Danimarka da var ama bu ülkeler daha önce bu organizasyona ev sahipliği yapmıştı. Türkiye'nin bir başka avantajı da genç nüfusu. Bu organizasyon gençler için yapılacağından bir başka avantajımız da genç nüfusumuzun fazla olması. Altyapımızda önemli eksiklik yok. 5 yeni salon yaptık. Atletizm pisti için 500 milyar yollamıştık, 750 milyar daha yollayacağız. Atletizm sahası bu parayla bitirilecek. Tenis kortlarına da başlayacağız. Sadece açık havuz yapımı konusu var. Onu da tamamladık mı başka eksiğimiz kalmayacak. Bu çalışmalarımız, Karadeniz'e Kıyısı Olan Ülkeler Olimpiyatı'nın yapılacağı 2007 Temmuz ayına kadar tamamlanacak. Bu nedenle 2011'de sıkıntımız olmaz" dedi.

Trabzonspor'un stat projesi ile ilgili olarak çalışmaların devam ettiğini de ifade eden Atalay, "Stadın yeniden yapılması konusunda her türlü desteği vereceğimizi kendilerine iletmiştik. Avni Aker projesi, bizim olmazsa olmazlarımızın ilk sırasında yer alıyor. Proje hazırlanma aşamasında, çalışmalar sürüyor. Stadı yeniden yapmaya veya başka yerde yapmaya karar verildiği an bizim de katkılarımız olacak" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title