Haberler

Trabzon // 2 // Chp Genel Başkan Yardımcısı Öymen'Den Ergene

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Ergenekon Davasıyla İlgili Olarak, "hükümet Bu Davaya Girmiştir. Başbakan Davanın Savcısı. Siyaset Yargıya Bulaştırılmış. Bu Olacak İş Değildir" Dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Ergenekon davasıyla ilgili olarak, "Hükümet bu davaya girmiştir. Başbakan davanın savcısı. Siyaset yargıya bulaştırılmış. Bu olacak iş değildir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Kongresi, Park Restoran'da bugün yapıldı. Kongreye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Parti Meclisi Üyesi Berhan Şimşek, Samsun Milletvekili Suat Bilici, Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, AK Parti, DP ve DSP il başkanları ile partililer katıldı.

Trabzon eski Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ve Sevgi Pekşen'in il başkanlığı için aday olduğu kongreye gelenler davul -zurna ile karşılandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrenin Divan Başkanlığı'nı milletvekili Suat Bilici yaptı.

Kongrede ilk olarak konuşan Genel Başkan Yardımcısı Öymen, Trabzon'un AK Parti tarafından üvey evlat muamelesi gördüğünü söyledi. Türkiye ile ilgili uluslararası araştırmalarda yapılan istatistiki verilerden örnekler veren Öymen, "Türkiye'de AKP iktidarı zamanında 2,5 milyon çiftçimiz tarımı terk etti. Artık tarımda çalışmıyor. Elimizdeki son resmi rakamlara göre işsiz oranı yüzde 14. Son büyük ekonomik krizin çıktığı ülkelerde bile bu kadar işsiz yok. Niye? İktidarın başarısız politikaları yüzünden" dedi.

Kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısının Ocak ayında 68 bin arttığına dikkat çeken Öymen, Türkiye'de 3 milyon 200 bin kadının ise okuma yazma bilmediğini söyledi. Öymen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"6 milyon 900 bin kadınımızın hiçbir diploması yoktur. Türkiye kadın erkek eşitliğinde 3 yıl önce 95'inci sırada geliyordu. 2 sene önce 115'inci sıraya geriledi. Geçen sene 2009 yılında 129'uncu sıraya geriledik. Bizden bir basamak yukarıda İran, bir basamak aşağıda Suudi Arabistan var. Türkiye, yapılan araştırmalarda yargı bağımsızlığında dünyada 64'üncü sırada. Başbakanın çok sevdiği Davos var. Davos'un yaptığı uluslararası bir araştırmaya göre basın özgürlüğünde Türkiye 106'ıncı sıradadır. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'ne göre ise 121'inci sıradayız. Basını özgür olmayan bir ülkeye demokrasi gelebilir mi? Siz kendinize demokrasi diyorsunuz, 'demokratik misyonuz' diyorsunuz. Doğu Almanya da Demokratik Alman Cumhuriyeti idi ama demokratik değildi. Yargı bağımsızlığında da dünya ülkeleri arasında 64'üncü sıradayız. 63 ülkede yargı bizden daha bağımsız. Bazı Afrika ülkelerindeki yargı Türk yargısından daha bağımsız durumdadır."

"Başbakan bu davanın savcısı"

Konuşmasında Ergenekon davasına da değinen Öymen, "Ergenekon davası hakimlerinden biri 'Bu davadan çekiliyorum. Çünkü üzerimde kurumsal baskı var' dedi. Hangi kurumsal baskıdan bahsediyoruz. Et ve Balık Kurumu'ndan olmasın. Kim yapıyor bu baskıyı? Hükümet yapıyor. Aynı davaya bir savcı tayin ettiler. Adam emekliliğini istedi. Niye? Çünkü herkes biliyor ki hükümet bu davaya girmiştir. Başbakan davanın savcısı. Siyaset yargıya bulaştırılmış. Bu olacak iş değildir. Adi suç işleyen varsa sanıklar arasında bunları yakalarsınız, yargılarsınız cezalandırırsınız. Adam ne yapmış, yargısız infaz yapmış. Suçluysa cezalandırın. Peki size soruyorum; Türkan Saylan bu davanın neresindedir? Ölüm döşeğinde evini aradığınız Türkan Saylan neyin suçlusudur? 15 bin genç kızımız fişlendi. Hangi suçu işledikleri için; ÇYDD'den burs aldıkları için" dedi. Öymen, Anayasa değişikliğiyle ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Hesap vermemek için anayasayı değiştirecekler. Anayasa değişikliğinin içine birkaç tane elma şekeri koyacaklar. Halkın hoşuna gidecek bir iki madde. 'Evet oyu verin' diyecekler. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Adalet ve Kalkınma Partisi yargının önünde hesap verecektir."

Şimşek'ten ilginç benzetmeler

Onur Öymen'in konuşmasının ardından Parti Meclis Üyesi Berhan Şimşek de bir konuşma yaptı. Anayasa değişikliğini eleştiren Şimşek, ilginç benzetmelerde bulundu. Şimşek, "Niye kızıyorsunuz? Padişahımız değil mi? O'na bakacağız, büyüteceğiz, besleyeceğiz. Ne diyor; yargı ben, medya ben, sermaye ben. TRT'nin adı bile değişti. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu. Ne olmuş? 'Recep Tayyip Radyo Televizyon Kurumu' olmuş. Çok mu bir şey bu?. 3 çocuk istiyor. Niye 4 değil, 2 değil. Çünkü 1'incisi Recep, 2'incisi Tayyip, 3'üncüsü Erdoğan olsun. Eğer mümkün olsa her yere ayna koydurup gidecek. Şimdi ise yargıyı değiştirmeye çalışıyor. Niye değiştiriyor. Yarın bir gün iktidarın merdivenlerinden inerken, Yüce Divan'ın merdivenlerini çıkacak. Yargıtay'ı ne yapacak; Yargıttayip, Sayıştayyip, Danıştayyip. Kanunlarda ve kurumlarda bile adı olacak" dedi.

Milletvekilleri ve il başkan adaylarının konuşmalarının ardından oy verme işlemine geçildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title