Haberler

Trablus'ta Türkçeye Yoğun İlgi Var"

Beyrut Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Müdürü Reha Ermumcu, Lübnan halkının Türkçeye yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Beyrut Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Müdürü Reha Ermumcu, Lübnan halkının Türkçeye yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Beyrut YEE Müdürü Reha Ermumcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Trablus'ta Türkçeye yoğun ilgi var. 12 Şubat'ta başlayacak yeni dönem için çok sayıda talep alıyoruz." dedi.

Resmi açılışı 13 Kasım 2017'de gerçekleştirilen Trablus Yunus Emre Enstitüsü'nde Türkçe eğitimini tamamlayan kursiyerlerin ilk kur sınavlarının bugün yapıldığını aktaran Ermumcu, Lübnan halkının Türkçeye olan ilgisinden son derece memnun olduklarını ifade etti.

Ermumcu, yoğun talep karşısında ihtiyacı karşılayabilmek için ülkenin tek devlet üniversitesi olan Lübnan Üniversitesi ve YEE iş birliğiyle, Lübnan Üniversitesi Edebiyat ve Beşeri Bilimler Fakültesi'nde üç yıllık Türkoloji Bölümü açıldığını hatırlattı.

YEE'de Türkçe eğitimi alan öğrencilerin, üniversite eğitimini Türkiye'de almak isteyen gençler ve Türkiye ile ticaret yapmak isteyen iş adamları ile Türk dizilerini yakından takip eden ev hanımlarının olduğunu aktaran Ermumcu, "Trablus ofisindeki iki sınıfta şu an toplam 16 öğrenci Türkçe eğitimi alıyor. 12 Şubat'ta başlayacak yeni dönem ile Trablus'taki öğrenci sayımız daha da artacak." diye konuştu.

Ermumcu ayrıca, YEE ve Okçular Vakfı tarafından, Türk okçuluğunu dünyaya tanıtmak amacıyla 16 ülkede ortaklaşa gerçekleştirilecek proje kapsamında, 10 Şubat'ta Trablus ofisinde okçuluk eğitimine başlayacaklarını dile getirdi.

Ermumcu, beş sınıftan oluşan 60 kişilik kontenjanın ayrıldığı üç ay sürecek okçuluk eğitimine de yoğun talebin olduğunu söyledi.

Trablus Yunus Emre Enstitüsü

Yunus Emre Enstitüsünün Lübnan'ın kuzeyindeki Trablus kentinde faaliyet gösteren şubesi, 13 Kasım 2017'de Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, Beyrut YEE Müdürü Reha Ermumcu ve burada yaşayan Türk vatandaşları ile Lübnanlıların katıldığı bir törenle açılmıştı.

Beyrut YEE Müdürü Ermumcu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Dünya genelinde farklı kıtalarda 50'den fazla kültür merkezi olan Yunus Emre Enstitüsünün Lübnan'daki ikinci şubesini açmanın onurunu burada hep beraber yaşıyoruz. Bu katılım Lübnan halkının Türkiye'ye olan sevgisini de gösteriyor. Lübnan ile Türkiye'nin karşılıklı ilişkilerini kültür, sanat, eğitim ve bilim alanlarında daha ileriye taşımayı hedefliyoruz." diye konuşmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Beyrut Lübnan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title