Haberler

Tpfd, Gol Kralı Olan Futbolcuları Altın Top ile Ödüllendirecek

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği (TPFD), profesyonel liglerde gol kralı olan futbolcuları altın top ile ödüllendirecek.

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği (TPFD), profesyonel liglerde gol kralı olan futbolcuları altın top ile ödüllendirecek.

TPFD Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Korkmaz, Polat Renaissance Otel'de düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Dernek olarak bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Korkmaz, "Türkiye'de ilk defa 4 profesyonel ligin gol krallarını altın top ödülü ile onurlandıracağız. Bu sezondan itibaren her sene geleneksel olarak altın top ödülü vereceğiz. Gol kralları, takımlarını sırtlayan en önemli oyunculardan. Bugüne kadar özellikle alt liglerde ödüllendirmeler göz ardı edilmişti. Çok güzel ve anlamlı bir değerlendirme olacak" diye konuştu.

Spor Toto Süper Lig, TFF 1. Lig, Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig'den birer futbolcuya ödül vereceklerini aktaran Bülent Korkmaz, "Kriterlerimiz olacak. Süper Lig'de en çok gol atan oyuncuya ödül vereceğiz. TFF 1. Lig'in en golcüsü, 2. Lig ve 3. Lig'de normal sezonda en çok gol atan futbolcu ödülü alacak. Bütün takımları kapsadığı için play-off'lar sayılmayacak. Gol sayılarında eşitlik olması durumunda, daha az maç oynama, daha az penaltı atma, gol yüzdesi oranı ve daha az kart görme kriterlerine göre ödülü alacak belirlenecek." ifadelerini kullandı.

Korkmaz, verilen ödüllerin futbolcular için manevi değer taşıdığını aktararak, şunları kaydetti: "Bizim futbolculuğumuz döneminde gazetelerin düzenlediği ödül törenleri vardı. O organizasyonlarda aldığımız ödüller ve plaketler hala evimde duruyor. İşin manevi yönüne önem veren birisiyim. Profesyonel futbolcular, yılda bir defa veya 3 yılda bir defa ödül alıyor. O yüzden çok önemli. Bence profesyonel oyunculara çok katkı sağlayacak. Özellikle alt liglerde böyle bir ödül verilmesinin, futbolcuları mutlu ve motive edeceğini düşünüyorum."

Süper Lig'de gol kralı adayının Beşiktaş'ın 17 gollü forveti Cenk Tosun olduğunu vurgulayan Bülent Korkmaz, TPFD olarak ilerleyen dönemlerde futbolculara farklı kategorilerde ödüller vereceklerini sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Korkmaz Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title