Haberler

Tpb Genel Başkanı Pakdil Açıklaması

Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı Nevzat Pakdil, "Türkiye'de vesayet sistemini çok şükür ortadan kaldırdık" dedi.

Pakdil, partisinin Afşin ilçe teşkilatında düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Ramazan Bayramı'nın birlik ve beraberlik içinde kutlandığını söyledi.

Bir zamanlarda duvarlara yazılı slogan olarak duran "kimsesizlerin kimsesiziyiz" ifadesinin AK Parti iktidarıyla gerçekleştiğini belirten Pakdil, şöyle konuştu:

"Türkiye'de vesayet sistemini çok şükür ortadan kaldırdık. Kalan kalıntılarını da anayasa çalışmalarımız çerçevesinde ortadan kaldırma gayreti içerisindeyiz. Türkiye'de oynanmak istenen bir kısım oyunları, yine milletimizin idaresiyle bozduk. Bu ülkede bir kısım sıkıntılar ortaya çıktığı zaman, birileri bu sıkıntıları çoğaltmak istediği zaman hep milletimize başvurduk. En büyük kamuoyu da sandıktır. Birilerinin (sandık vardır, doğrudur. Seçim için esastır. fakat, lakin, ama) gibi sözlerle sandığı biraz daha ötelemek, biraz daha küçük görme noktasındaki tüm görüşlerini reddediyoruz."

İktidar olmanın yolunun sandıktan geçtiğini vurgulayan Pakdil, sokak hareketleriyle hiç kimsenin bir yere varmasının mümkün olmadığına dikkati çekti.

AK Parti'nin iktidarı sandıkla ve millet iradesiyle aldığını ifade eden Pakdil, "Sokaktaki bir kısım gösterilerle kimseye milletin iradesini teslim edemeyiz, böyle bir hakkımız da yok. Millet iradesini sonuna kadar savunacağız. Önümüzdeki dönem içerisindeki sokak hareketlerinde ümit bekleyenler, bir umudun içerisine girenler bilsinler ki, kesin bir şekilde sokaktan bir şey çıkmaz" dedi.

Pakdil, Türkiye'nin cumhuriyetin 100. yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğine inandıklarını da sözlerine ekledi.

Bayramlaşma programına, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Milletvekilleri Sıtkı Güvenç ve Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Yerel

Ramazan Bayramı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title