Haberler

"Tp Petrol"ün İlk Akaryakıt İstasyonu Yarın Yerköy'de Açılacak

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (Tpao) Alt Kuruluşu Olan Tp Petrol Dağıtım Ltd. Şti.'nin İlk Akaryakıt İstasyonunun Resmi Açılışı, Yarın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in de Katılacağı Törenle Yapılacak.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) alt kuruluşu olan TP Petrol Dağıtım Ltd. Şti.'nin ilk akaryakıt istasyonunun resmi açılışı, yarın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in de katılacağı törenle yapılacak.

Turkish Petroleum International Company'den (TPIC) yapılan açıklamada, 2006 yılının son aylarında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) 15 yıllık dağıtım lisansı alan TP Petrol Dağıtım Limited Şirketi'nin yılbaşından bu yana akaryakıt istasyonları açmaya ve akaryakıt dağıtımı yapmaya başladığı, şirketin Yozgat-Yerköy'de bulunan ilk istasyonunun resmi açılışının ise yarın yapılacağı bildirildi. 1968 yılına kadar entegre bir şirket olarak faaliyet gösteren TPAO'nun TP Petrol Dağıtım Ltd. Şti. ile

akaryakıt dağıtım sektörüne yeniden döndüğünün kaydedildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

"Petrol arama, üretim gibi Türkiye'nin riskli işlerini neredeyse tek başına yürüten ve tamamen bizim kendi şirketimiz olan TPAO ve TPIC'e ait TP Petrol Dağıtım Şirketi, sektöre büyük bir güvenle girmiş ve gün geçtikçe bayi ağını genişletmektedir. Bu kapsamda yeni bayi açılışları önümüzdeki günlerde devam edecektir".

(MÜG-MAY-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title