Haberler

Toyota ve Bmw İşbirliğinde Dev Adım

Güncelleme:

Toyota ile BMW Grup, Aralık 2011'den bu yana sürdürdükleri mevcut stratejik işbirliğini daha da genişletme yönünde bağlayıcı bir anlaşmaya imza attılar.

Bu anlaşma uyarınca; hidrojen yakıt hücreli araç sistemlerinin ve altyapılarının ortak geliştirilme çalışması, yeni spor otomobillerin tasarımı ve komponentlerinin geliştirilmesi, araç gövdeleri için hafif ağırlık teknolojilerinin geliştirilmesi yönünde ortak Ar-Ge çalışmaları ve lityum hava pillerini geliştiren post-lityum pil çözümleri ile yoğun enerji temini konularında uzun dönemde yoğun stratejik işbirliğine gidilecek. Bu anlaşma ile gelecek nesil lityum iyon pillerin ikinci aşaması ile ilgili çalışmalar da başlatılmış oldu.

Uzun vadeli stratejik işbirliği anlaşmasına göre; Toyota ve BMW, 0 emisyon hedefiyle hidrojen yakıt hücreli sistemleri hayata geçirmek amacında. Bu yönde teknoloji paylaşımı ile Toyota ve BMW, hidrojen tankı, motor ve pil de dahil olmak üzere temel bir yakıt hücreli araç sistemini 2020 yılına kadar kullanıma sunmak istiyor.

Toyota ve BMW aynı zamanda orta sınıf bir spor araç üretimine yönelik platform konsepti için fizibilite çalışmalarının yapılıp 2013 yılı sonuna kadar tamamlanması konusunda da anlaşmaya vardılar. Karşılıklı olarak birbirlerinin teknoloji ve bilgi birikiminden yararlanarak müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak amacında olan Toyota ve BMW, spor araç geliştirme vizyonunu daha da ileri taşımak istiyor.

Toyota ve BMW, spor araç gövdeleri öncelikli olmak üzere diğer araç gövdelerinde de kullanılacak hafif ağırlık teknolojilerinin geliştirilmesi ve yine gelecekte lityum pillere oranla çok daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip lityum hava pillerinin üretimiyle ilgili araştırma ve geliştirme çalışmalarını da sürdürme kararındalar.

Toyota Başkanı Akio Toyoda , mevcut otomotiv teknolojilerini daha da ileri götürmek amacıyla BMW ile yapılan stratejik işbirliğinde son bir yılda önemli br gelişme kaydettiklerini belirterek "Şimdi çalışmalarımızın meyve vereceği bir döneme girmiş bulunuyoruz. İşbirliği anlaşmamızı imzaladığımız tarihten bu yana yaklaşık bir yıl geçti. Her geçen gün BMW ile olan ilişkimiz güçlenerek devam ediyor. Biz bu süreçte çizdiğimiz yolda kararlı bir şekilde yürüyoruz. BMW ve Toyota olarak sürekli daha iyi araçlar üretmek amacındayız" dedi.

BMW Grup Yönetim Kurulu Başkanı Norbert Reithofer de, sürdürülebilir ulaşım için Toyota ile aynı stratejik vizyonu paylaştıklarını belirterek "Teknolojik değişikliklerin ışığında otomotiv endüstrisi büyük mücadeleler ile karşı karşıya iken biz bu durumu bir fırsat olarak görüyoruz. Bu işbirliği ile her iki şirket gelecekte başarılı olmak için önemli bir adım atmıştır." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Otomobil

Bmw Otomobil Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title