Haberler

    Toyota, Savaş Uçaklarından İlham Alarak Arabalar İçin Bazı Güvenlik Önlemleri Geliştirdi

    Toyota'nın geçtiğimiz yıl başlattığı güvenli sürüşü daha güvenli hale getirecek önlemleri araştırdığı çalışması devam ediyor. Toyota Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen proje, o kadar gelişti ki bu çalışmaların diğer otomobil üreticileriyle de paylaşılması planlanıyor.

    Savaş uçaklarını sabit tutan ve belilrli güvenlik önlemlerinin alındığı uçuş kontrol sistemini kullanan savaş uçaklarından ilham alınarak, otomobiller için bazı güvenlik önlemleri geliştiriliyor. Toyota Araştırma Enstitüsü tarafından "Guardian" olarak isimlendirilen sürücü asistanı, sürücünün ve aracın becerilerini bir araya getirip, tam bir koordinasyon sağlıyor.

    Toyota Araştırma Enstitüsü CEO'su Gill Pratt, CES 2019'da yaptıkları araştırmaları anlatırken, bu çalışmaları diğer otomobil üreticileriyle de paylaşmak istediklerini söyledi. "Herkes için Guardian" sloganıyla yola çıktıklarını belirten Pratt, bu paylaşımı nasıl yapacaklarına henüz karar vermediklerini belirtti.

    Henüz Toyota araçlarında bile bulunmayan bu sistemler, bir süre daha hiçbir otomobilde görülemeyecek. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte ilk olarak Toyota araçlarında göreceğimiz koruyucu önlemleri içeren sistem, diğer otomobil üreticileriyle yazılım olarak ya da bir donanım-yazılım ikilisiyle paylaşılabilir.

    Bilindiği gibi Toyota, yaşlılar ve engelliler gibi robot taksilere ihtiyaç duyan insanlar için otonom otomobiller geliştirmeyi planlıyor. Pratt, CES'de verdiği röportajda bu araçların yola çıkmasından önce yapılması gereken birçok şey olduğunu ve yaptıkları çalışmaların bu doğrultuda ilerlediğini söyledi.

    Geliştirdikleri teknolojiyi kısaca özetleyen Pratt, "Guardian aslında sürekli olarak sorunları izleyen bir sistem. Sürücü aracı kullanırken, Guardian bir sorun tespit ederse devreye giriyor." dedi. Kazaları büyük oranda önleyeceği düşünülen bu sistemin nasıl kullanılacağını önümüzdeki yıllarda göreceğiz.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title