Haberler

Toyota Otomobil Fabrikası'ndan İlköğretim Okulu Öğrencilerine Trafik Seti

Toyota Türkiye Genel Müdürü ve Ceo'su Kazuhiro Kobayashi, Eğitimin Trafik Kazalarındaki Hataların Azaltılmasında En Önemli Unsur Olduğunu Belirterek, Çocuklarda Trafik Güvenliği Bilincini Arttırmak İçin Küçük Yaşlardan İtibaren Trafik Eğitiminin Verilmesi Gerektiğini Söyledi.

Toyota Türkiye Genel Müdürü ve CEO'su Kazuhiro Kobayashi, eğitimin trafik kazalarındaki hataların azaltılmasında en önemli unsur olduğunu belirterek, çocuklarda trafik güvenliği bilincini arttırmak için küçük yaşlardan itibaren trafik eğitiminin verilmesi gerektiğini söyledi.

Sakarya Valiliği ve Toyota Türkiye işbirliği ile gerçekleşen "Trafik Güvenliği" faaliyetleri kapsamında Merkez Atatürk İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Sakarya 1. Endürstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen törene Sakarya Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdür Vekili Mustafa Ayancı, Toyota Türkiye Genel Müdürü ve CEO'su Kazuhiro Kobayashi ile öğrenciler ve velileri katıldı.

Sakarya Vali Yardımcısı Muammer Aksoy törende yaptığı konuşmada, insanların her alanda olduğu gibi trafikte de mutlaka kurallara uyması gerektiğini beleterek, "Çocuklara küçük yaştan itibaren, ailede ve okul öncesi eğitimden başlayarak trafik eğitimi verilmesi gerekiyor. Trafiğe ilişkin alınabilecek en önemli önlem budur. Eğer bir çocuk, bir öğrenci trafikle ilgili eğitim almışsa, onun trafikte yaşayacağı sıkıntı asgaridir. Ama kural bilinci kazandırılmamış bir insanın hayatında trafiğe ilişkin tehlikeler ve tehditler olacaktır. Velilerimizden ve öğretmenlerimizden çocuklara kurallara uyma bilinci aşılamalarını bekliyoruz" dedi.

Toyota Türkiye Genel Müdürü ve CEO'su Kazuhiro Kobayashi ise her gün onlarca insanın yaralandığı ya da öldüğü kazalarda başta gelen nedenin insan hataları olduğunu ifade etti. Kobayashi, Toyota Türkiye olarak geçen yıl ilk kez başlattıkları 'Trafik Güvenliği' konulu sosyal sorumluluk projesi ile Türkiye'nin en büyük problemlerinden olan trafik konusunda, en erken yaşlarda duyarlılığı geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Proje kapsamında Adapazarı'nda öğrenim gören ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik eğitim setleri hazırladıklarını ve konuya ilgiyi pekiştirmek amacıyla resim yarışması düzenlediklerini vurguladı.

Hergün onlarca insanın ve çocukların yollarda can verdiğine ve yaralandığına dikkati çeken Kobayashi, "Bu hafta ulusal trafik haftası. Gelin, hep beraber, bu günü, dikkatleri trafikle ilgili gerçeklere çekmek için kullanalım. Eğitim trafik kazalarındaki hataların azaltılmasında en önemli unsurdur. Çocuklarda trafik güvenliği bilincini arttırmak için küçük yaşlardan itibaren trafik eğitimi verilmesi gereklidir. Aslında hepimiz birer eğitmeniz. Çocuklar kendilerine büyükleri örnek alırlar. Temel trafik kurallarını çocuklarımıza öğretmeliyiz. Bizler dikkatli sürücüler olmalıyız ve trafikte iyi ve örnek davranışlar sergilemeliyiz. Biz Toyota Türkiye olarak trafik güvenliği konusuna çok önem veriyoruz. Trafik güvenliği ile ilgili sadece çalışanlarımızın değil, çocukların duyarlılıklarını arttırmak için çaba gösteriyoruz. Sıfır kaza Toyota'nın bir rüyasıdır" diye konuştu.

Etkinlikler kapsamında trafik konulu film gösterimi ve tiyatro gösterileri gerçekleştirildi. Son olarak Toyota Otomobil Fabrikası tarafından ilköğretim okulları birinci sınıf öğrencileri için hazırlatılan 7 bin 500 adet trafik seti öğrencilere dağıtıldı.

(İÇ-AK)

10.05.2007 19:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title