Haberler

Toyota Ne Kadar Otomobil Satıyor?

Dünyanın En Büyük Otomotiv Firmalarından Olan Toyota, Üçüncü Çeyrek Sonuçlarını Açıkladı.

Dünyanın en büyük otomotiv firmalarından olan Toyota, üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı.

Buna göre Toyota, üçüncü çeyrekte dünya genelinde 2.34 milyon adet araç sattı. Bu rakam günlük 6 bin 410 adetlik satışa denk geliyor.

 

Toyota'nın yılın dokuz aylık bölümündeki toplam satışları ise 7.05 milyon adete ulaştı. Toyota, bu satış performansı ile ABD'li General Motors'un hemen altında yer aldı. General Motors aynı dönemde 7.06 milyon adet araç satışı gerçekleştirdi. Toyota, ilk yarı rakamları göz önüne alındığında ise GM'in önündeydi.

 

Toyota'nın üçüncü çeyrek performansı geçen senenin aynı dönemi ile kıyaslandığında yüzde 4 daha iyi. Dokuz aylık performanslşa karşılaştırıldığında ise şirketin satışlarının yüzde 7 arttığı görülüyor.

Uzmanlar Toyota ile GM arasındaki amansız yarışta Toyota'nın biraz daha öne çıkabileceğine dikkat çekiyor. Sektör analisti Yoshihiro Okumura, yükselen benzin fiyatları ile birlikte Toyota'nın uzun vadede şanslı hale geleceğini vurguladı.

Toyota, araç başına karlılık sıralamasında dünya lideri konumunda bulunuyor. 2005 yılında 1175 dolar olan araç başına kar, 2006 yılında 1977 dolara çıktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title