Haberler

Toyota'dan Cms Grubu'na Global Başarı Ödülü

Türkiye'nin İlk, Dünyanın İse Önde Gelen Hafif Metal Jant Üreticilerinden Olan Cms, Dünyanın Otomotiv Üretiminde Sayılı Devleri Arasında Yer Alan Toyota Tarafından Her Yıl En Başarılı Tedarikçilerine Verdiği "Bölgesel Katkı Ödülü'ne" Layık Görüldü.

Türkiye'nin ilk, dünyanın ise önde gelen hafif metal jant üreticilerinden olan CMS, dünyanın otomotiv üretiminde sayılı devleri arasında yer alan Toyota tarafından her yıl en başarılı tedarikçilerine verdiği "Bölgesel Katkı Ödülü'ne" layık görüldü.

Japonya'da düzenlenen bir törenle ödülü alan CMS Jant ve Makine Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Berat Ösen, yaptığı açıklamada, Toyota ile olan işbirliğine 2002 yılında başladıklarını hatırlattı. Ösen, CMS Jant ve Makine Sanayii A.Ş. olarak 2008 yılında 3 yeni projeyle Toyota ile çalışmalarını devam ettirecekleri için gurur duyduklarını ifade etti.

Toyota'nın her yıl kendi tedarikçileri arasında düzenlediği "Regional Contribution Award" yani "Bölgesel Katkı Ödülü"ne layık görülen CMS, Japon üreticinin 400'ü aşkın tedarikçisi arasından sıyrılarak bu başarıya imza attı. Toyota'nın her yıl düzenlediği Global Tedarikçi Toplantısı'nın 2007 organizasyonu kapsamında bu ödüle sadece 5 firmayı ödüllendirmesi dikkat çekerken, CMS'nin ödüle layık görülen tek Avrupalı tedarikçi olması da ön plana çıkıyor.

1985 yılında alüminyum alaşımlı jant üretimine başlayan CMS, bugün en son teknoloji ve yeniliklerin uygulayıcısı olarak "Hafif Metal Jant" sektöründe dünyanın önde gelen jant üreticilerinden biri olarak yerini koruyor. 1998 yılından bu yana Avrupa'da başta Toyota, Fiat, VW, Renault, PSA Grubu ve Bentley gibi markalara jant ihraç ediyor.

(CHT-ÖZ-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title