Haberler

Tötm'den Otopark İddialarına Cevap

Turgut Özal Tıp Merkezinde bulunan otoparkın hasta ve hasta yakınlarının araçlarına kapatıldığı ve otoparktan sadece hastane personellerinin yararlandığı iddiaları ile ilgili olarak hastane yönetiminden açıklama yapıldı.

Turgut Özal Tıp Merkezinde bulunan otoparkın hasta ve hasta yakınlarının araçlarına kapatıldığı ve otoparktan sadece hastane personellerinin yararlandığı iddiaları ile ilgili olarak hastane yönetiminden açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, hastanenin ana çıkış kapısı önündeki alanın, acil durum toplanma ve hasta tahliye alanı olarak belirlendiği, alınan bu kararın hasta ve yakınlarını mağdur etmediği ifade edilerek "Zira zaten iç içe olan personel ve ziyaretçi park alanı ayrıştırılarak, alanının 1. kat radyoloji ve poliklinikler kısmı yine hasta ve yakınlarının kullanımı için ayrılmış, sadece ziyaretçi ve başhekimlik giriş önü ise acil durumlarda daha hızlı araçların boşaltılması ve boş alan açılması amacıyla personel araçlarına ayrılmıştır" denildi.

Açıklamada, "İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezimiz, 38 branşta 64 poliklinik ile hizmet veren, bin 352 yataklı, günlük ortalama 140 cerrahi müdahalenin yapıldığı bölgenin en büyük hastanesi ve sağlıkta referans merkezidir. Hastanemize günlük ortalama 15-20 bin kişi giriş çıkış yapmaktadır. Taktir edersiniz ki, ülkemizin de içinde bulunduğu dönem göz önüne alınarak, insan sirkülasyonunun bu kadar yoğun olduğu bir kurumda bazı tedbirlerin alınması zorunluluk arz etmektedir. Bu amaçla, hastanemiz ana çıkış kapısı önündeki alan, acil durum toplanma ve hasta tahliye alanı olarak belirlenmiştir. Söz konusu alan acil durum dışında hasta ziyaretçisi ve personel tarafından otopark alanı olarak kullanılmakta iken, düzenlemeye gidilmiş, acil durum tahliye ve toplanma alanının ihtiyaç halinde daha hızlıca boşaltılması amacıyla personel tarafından kullanılmasına karar verilmiştir. Alınan bu karar ile birlikte hasta ve yakınları mağdur edilmemiştir. Zira zaten iç içe olan personel ve ziyaretçi park alanı ayrıştırılarak, alanının 1. kat radyoloji ve poliklinikler kısmı yine hasta ve yakınlarının kullanımı için ayrılmış, sadece ziyaretçi ve başhekimlik giriş önü ise acil durumlarda daha hızlı araçların boşaltılması ve boş alan açılması amacıyla personel araçlarına ayrılmıştır. Ayrıca, yapılan ilgili düzenleme Sağlıkta Kalite veya Hizmet Kalite Standartları kapsamında herhangi bir değerlendirme ölçütü veya gereklilikleri arasında yer almamaktadır. Turgut Özal Tıp Merkezimizin geliştirdiği onlarca örnek ve yenilikçi uygulamaları web sayfamızda ve diğer iletişim araçlarından paylaşılmakta ve Hizmet Kalite Standartları daha da yukarıya çıkarılmaktadır. Sonuçta, Turgut Özal Tıp Merkezi olarak, Misyonumuz: İnsanların en kaliteli sağlık hizmetine ulaşımını sağlamak ve kolaylaştırmak. Vizyonumuz: Türkiye'nin ve bölgedeki komşu ülkelerin en kaliteli sağlık hizmeti veren üniversite hastanesi olmaktır. Ülkemizin içinde bulunduğu dönem ve yeni yayımlanan yasal gereksinimlerin de sonucu olarak acil durum ve afet planları gereği alınan bu kararın hasta ve hasta yakınlarımız için olduğunu tekrar belirterek kamuoyu ile paylaşıyoruz" ifadelerine yer verildi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Turgut Özal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title