Haberler

Tosya Kaymakamlığı Sydv'nin Sosyal Alan Projeleri

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Fazıl Boyner Öğrenci Yurdu'na yeni sosyal alan kazandırmak için yapılan çalışmaları inceledi.

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Fazıl Boyner Öğrenci Yurdu'na yeni sosyal alan kazandırmak için yapılan çalışmaları inceledi.

Kaymakam Türköz, SYDV Müdürü Recep Keçeci ve Fazıl Boyner ile birlikte Yurt Müdürü Mustafa Demirel'den çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Türköz, incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, Tosya Belediyesi modern çarşısının bir bölümünde merhum Fazıl Boyner tarafından öğrenci yurdu yapıldığı ve 1989 yılında hizmete açıldığını kaydederek, yurdun ilk zamanlarda erkek öğrenci yurdu olarak hizmete başladığını belirtti.

İlçede kız öğrenci yurdunun sayısının yeterli olmaması nedeniyle 2002 yılında bu yurda ek olarak kız öğrenci bölümü hizmete açıldığını hatırlatan Kaymakam Türköz, öğrencilerine hizmet veren Tosya Kaymakamlığı SYDV Fazıl Boyner Orta Öğrenim Öğrenci Yurdu'nun, bölgedeki en başarılı yurtlar arasında yer almasını, teknolojiye ayak uydurmasına borçlu olduğunu vurguladı.

Kaymakam Türköz, "Bu kapsamda kız ve erkek öğrencilerimize yurt bünyesinde sosyal alan kazandırmak için çalışmalar yapıyoruz. Yurdumuzun arka bölümünde bulunan yaklaşık 250 metrekare alanı yeniden restore ediyoruz. Yurdumuzda kalması planlanan 132'si kız, 72'si erkek toplam 204 öğrencimiz, restore edilen bu bölümü çeşitli sosyal aktivitelerin düzenleneceği bir alan olarak kullanacaklar. İnşallah, öğrencilerimizin en iyi eğitimi en güzel ortamlarda alabilmesi ve ilçemizdeki eğitim kalitesini artırabilmek için yaptığımız bu çalışmalar, öğrencilerimizin derslerine başarı olarak yansır" diye konuştu.

- KASTAMONU

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title